Hozzávalók
- 4 db főtt kukorica
- 12 szelet bacon
- 150 g puha vaj
néhány szál petrezselyem. snidling. kakukkfű
- só, bors
- 50 g madársaláta
- 50 g bébispenót
- 2 ek hántolt tökmag
- 2 ek szeletelt mandula
- 1 doboz koktélparadicsom
- 1 marék reszelt parmezán
Az öntethez
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 20 ml citromlé
- 1 tk juharszirup,
- 1 tk dijoni mustár
Hozzávalók
- 4 db főtt kukorica
- 12 szelet bacon
- 150 g puha vaj
néhány szál petrezselyem. snidling. kakukkfű
- só, bors
- 50 g madársaláta
- 50 g bébispenót
- 2 ek hántolt tökmag
- 2 ek szeletelt mandula
- 1 doboz koktélparadicsom
- 1 marék reszelt parmezán
Az öntethez
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 20 ml citromlé
- 1 tk juharszirup,
- 1 tk dijoni mustár
A vajat egy villával fellazítjuk, majd jöhetnek bele az apróra vágott zöldfűszerek, a só és a bors, és egy alapos keverés. Amíg a grill felmelegszik 160-175 fokra, addig betekerjük a kukoricákat a vékonyra szeletelt baconbe. Függ a kukorica méretétől, de kb. 3 szelet bacon kell egy cső kukoricához. Mikor a grill forró, a rácsra tesszük őket, és gyakori forgatás mellett aranybarnára sütjük minden oldalát, kb. 8-10 perc alatt.
A salátaöntet összetevőit egy csatos üvegben összerázzuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy nagy tálban a salátalevelekre öntjük. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a magvakat és egy alapos keverés után a tetejére reszeljük a parmezánt.
Ha tetszett a Baconbe tekert grillezett kukorica receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!