A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A répatortához
- 185 ml étolaj
- 200 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 230 g reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott dió
A rétegek közé
- 200 g baracklekvár
A cukormázhoz
- 5 ek porcukor
- 2 - 2 ½ tk citromlé
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A répatortához
- 185 ml étolaj
- 200 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 230 g reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott dió
A rétegek közé
- 200 g baracklekvár
A cukormázhoz
- 5 ek porcukor
- 2 - 2 ½ tk citromlé
Az olajhoz adjuk a cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, valamint a cukros-tojásos keverék is. Alaposan elkeverjük, és egy alulról sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük; ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Miután megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütit hosszában 3 részre vágjuk, és a rétegek közt megkenjük lekvárral, majd újra összeállítjuk a süteményt. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és a répás süti tetejére kanalazzuk. Amikor megszilárdult a máz, ehetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 60 perc
- Hűtés: kb. 60 perc
Ha tetszett az egyszerű lekváros szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!