Hozzávalók
- 1 ek étolaj
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- 70 g sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- 2 db bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g sonka
- 150 g konzerv kukorica
- 80 g gouda sajt
- 1 db tojás a lekenéshez
Hozzávalók
- 1 ek étolaj
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- 70 g sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- 2 db bolti élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g sonka
- 150 g konzerv kukorica
- 80 g gouda sajt
- 1 db tojás a lekenéshez
A pizzás háromszög paradicsomszószhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a vízzel, és beforraljuk. Ha kész, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztákat kihajtjuk, lekenjük a szósszal, megszórjuk a kis kockákra vágott sonkával, a leszűrt kukoricával és a reszelt sajt felével, majd feltekerjük. Háromszögre hasonlító trapéz formákat vágunk belőle: az egyik oldaluk kb. 1 cm széles legyen, a másik 5. Tepsire rakosgatjuk a „háromszögeket”, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a sajt másik felével, és 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a pizzás háromszög receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A pizza egy klasszikus olasz street food, amit világszerte ismernek, és készítenek. Nemcsak a hagyományos módon, hanem ahogy ez a péksüti is, újragondolt verziókban is megjelenik a konyhában. Pizzás csigát is minden formában sütöttünk már, de ezeket a recepteket is teszteljétek:
Az örök kedvenc pizzás melegszendvics