Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 20 g friss élesztő
- 500 g liszt
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 tk só
- 2 db tojás + 1 db a kenéshez
- 250 g trappista (kis lyukú reszelőn lereszelve)
Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 20 g friss élesztő
- 500 g liszt
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 tk só
- 2 db tojás + 1 db a kenéshez
- 250 g trappista (kis lyukú reszelőn lereszelve)
A sajtos háromszögek elkészítéséhez tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni 5-10 perc alatt, majd egy robotgépbe tesszük a liszttel, a vajjal, a sóval, 2 db tojással és alaposan kidolgozzuk. Amikor összeállt a tésztánk, beleszórunk 150 g-ot a sajtból és ezzel is átdolgozzuk. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Lisztezett nyújtódeszkán nagyjából 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a megmaradt, felvert tojással. Megszórjuk a maradék 100 g sajttal, és először 4-5 cm vastag csíkokat, majd ebből átlósan háromszögeket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több vendégváró finomság:
Medvehagymás-krumplis pogácsa
Vajas pogácsa
Sajtos rúd – jobb, mint a klasszikus