Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 20 g élesztő
- ½ mk só
- 130 g vaj
- 1 db tojás
- 1 ek tejföl
- 90 g feta sajt
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 1 ek szezámmag
- 1 ek egész mák
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 20 g élesztő
- ½ mk só
- 130 g vaj
- 1 db tojás
- 1 ek tejföl
- 90 g feta sajt
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 1 ek szezámmag
- 1 ek egész mák
A feta sajtos rúd recept első lépéseként bekeverjük a tésztát. Ehhez a lisztet, az élesztőt, a sót, a vajat, a tojást, a tejfölt és a feta sajtot egy üstbe rakjuk, és alaposan összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 8 mm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük tejjel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és mákkal. Derelyevágóval 1-1,5 cm vastagságú, kb. 8-10 cm-es rudakat vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, 1 ujjnyi távolságra egymástól, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük őket. Várjunk pár percet, amíg hűlnek, majd langyosan tálalhatjuk is. Higgyétek el, nem lesz idejük teljesen kihűlni! 🙂
- Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a feta sajtos rúd recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!