A tzatzikivel kezdünk, hogy legyen egy kis ideje összeérni. Az ubit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd összekeverjük és félretesszük.
A húshoz egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és az olajon pár perc alatt készre pirítjuk benne a húst.
A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
A fetát szintén felkockázzuk.
A hasábburgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk.
A pitákat száraz serpenyőben kicsit átpirítjuk.
Az összeállításhoz a pitákat megkenjük a tzatzikivel, majd halmozunk rá a husiból. Jöhetnek rá a zöldségek és a feta sajt, végül egy jó adag hasábburgonya.
Az egészet fóliába csomagolva félbehajtjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Aleggyorsabbgöröggyros
Ez a kaja tökéletes, ha görög ízekre vágysz, de nincsenek óráid a konyhában! Bolti gyroshússal, fetával, friss zöldségekkel és egy gyors tzatzikivel pillanatok alatt nyaralós hangulatot varázsolhatsz – és még a pita is pirul!
Ha gyrosról van szó, nem mindig kell órákig gyúrni a tésztát vagy pácolni a húst – ez a verzió gyors, egyszerű, mégis brutál finom! A bolti gyroshúsnak, fetának és kész pitaalapnak köszönhetően 30 perc alatt olyan ízorgiát rittyenthetsz, amit simán elirigyelne egy tengerparti görög street food büfé. A tzatziki frissít, a krumpli laktat, a végeredmény pedig tuti visszarepít nyárra.
@fordos_ze #szponzorált ▪️ Közkívánatra: a recept, amit még soha nem mertél megkérdezni, de mindig is vágytál rá: gyros!🥙 #spar #sparmagyarország #gyros #regnum @SPAR Magyarország ♬ eredeti hang - Fördős Zé
Hozzávalók
A tzatzikihez
Elkészítés
A tzatzikivel kezdünk, hogy legyen egy kis ideje összeérni. Az ubit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd összekeverjük és félretesszük.
A húshoz egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és az olajon pár perc alatt készre pirítjuk benne a húst.
A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
A fetát szintén felkockázzuk.
A hasábburgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk.
A pitákat száraz serpenyőben kicsit átpirítjuk.
Az összeállításhoz a pitákat megkenjük a tzatzikivel, majd halmozunk rá a husiból. Jöhetnek rá a zöldségek és a feta sajt, végül egy jó adag hasábburgonya.
Az egészet fóliába csomagolva félbehajtjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Tipp: A görög pita egészen más, mint a kisebb arab változat, de már ez is beszerezhető bolti verzióban. Ha mégsem találnál, Lajos ebben a receptben készített házi verziót: https://streetkitchen.hu/szendvicsek-es-burgerek/gorog-gyros/
Még több recept, ha bejött a leggyorsabb görög gyros:
Ha tetszett a leggyorsabb görög gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



