Görög ételek

Aleggyorsabbgöröggyros

A leggyorsabb görög gyros
A leggyorsabb görög gyros

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 csomag
pácolt gyroshús
(400 g-os)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
200 g
feta sajt
500 g
hasábburgonya
bő étolaj a sütéshez
4 db
pita
((görög))
A tzatzikihez
1 db
kígyóuborka
300 g
görög joghurt
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
bors
0.5 db
citrom

Elkészítés
  1. A tzatzikivel kezdünk, hogy legyen egy kis ideje összeérni. Az ubit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd összekeverjük és félretesszük. 

  2. A húshoz egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és az olajon pár perc alatt készre pirítjuk benne a húst.

  3. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.

  4. A fetát szintén felkockázzuk. 

  5. A hasábburgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk. 

  6. A pitákat száraz serpenyőben kicsit átpirítjuk. 

  7. Az összeállításhoz a pitákat megkenjük a tzatzikivel, majd halmozunk rá a husiból. Jöhetnek rá a zöldségek és a feta sajt, végül egy jó adag hasábburgonya.

  8. Az egészet fóliába csomagolva félbehajtjuk, és azonnal fogyasztjuk.


www.streetkitchen.hu

Ez a kaja tökéletes, ha görög ízekre vágysz, de nincsenek óráid a konyhában! Bolti gyroshússal, fetával, friss zöldségekkel és egy gyors tzatzikivel pillanatok alatt nyaralós hangulatot varázsolhatsz – és még a pita is pirul!

Ha gyrosról van szó, nem mindig kell órákig gyúrni a tésztát vagy pácolni a húst – ez a verzió gyors, egyszerű, mégis brutál finom! A bolti gyroshúsnak, fetának és kész pitaalapnak köszönhetően 30 perc alatt olyan ízorgiát rittyenthetsz, amit simán elirigyelne egy tengerparti görög street food büfé. A tzatziki frissít, a krumpli laktat, a végeredmény pedig tuti visszarepít nyárra.

@fordos_ze #szponzorált ▪️ Közkívánatra: a recept, amit még soha nem mertél megkérdezni, de mindig is vágytál rá: gyros!🥙 #spar #sparmagyarország #gyros #regnum @SPAR Magyarország ♬ eredeti hang - Fördős Zé

Hozzávalók

4 db-hoz
2 ek
étolaj
1 csomag
pácolt gyroshús
(400 g-os)
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
paradicsom
(90 g/db)
200 g
feta sajt
500 g
hasábburgonya
bő étolaj a sütéshez
4 db
pita
((görög))
A tzatzikihez
1 db
kígyóuborka
300 g
görög joghurt
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
bors
0.5 db
citrom

Elkészítés

  1. A tzatzikivel kezdünk, hogy legyen egy kis ideje összeérni. Az ubit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd összekeverjük és félretesszük. 

  2. A húshoz egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és az olajon pár perc alatt készre pirítjuk benne a húst.

  3. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.

  4. A fetát szintén felkockázzuk. 

  5. A hasábburgonyát bő olajban kisütjük, majd sózzuk. 

  6. A pitákat száraz serpenyőben kicsit átpirítjuk. 

  7. Az összeállításhoz a pitákat megkenjük a tzatzikivel, majd halmozunk rá a husiból. Jöhetnek rá a zöldségek és a feta sajt, végül egy jó adag hasábburgonya.

  8. Az egészet fóliába csomagolva félbehajtjuk, és azonnal fogyasztjuk.


Ha tetszett a leggyorsabb görög gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése