Saláták

Atökéletestavaszisaláta

A tökéletes tavaszi saláta

Hozzávalók
A salátához:
1 csomag
zsenge zöldspárga
1 nagy marék
zöldborsó
2 db
salátacukkini
3 - 4 szem
piros retek
2 marék
bébispenót
3 ek
tökmag
2 ek
szezámmag
parmezánforgács
Az öntethez:
4 - 5 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
10 csipet
cukor
3 csipet
1 csipet
bors
1 tk
szemes mustár

Elkészítés
A spárgákat hosszában kettévágjuk  és a zöldborsóval együtt enyhén sós forró vízbe dobjuk kb. 1 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk, így megőrzi a szép zöld színét. A cukkinit zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.

www.streetkitchen.hu

Jól tudjátok, hogy nem vagyunk azok a salátázós arcok, de tavasszal azért mi is megkívánjuk az ilyesmit! :D Így történt, hogy két cuccos kaja és egy süti után betoltuk ezt a nagyon friss, spárgás, zöldborsós isteni finom zöldsalit. Mivel a szezonális zöldségek miatt nem tudunk bármikor ilyet összedobni, ezért javasoljuk, hogy tavasszal minél többször csináljátok meg!

Hozzávalók

3 főre
A salátához:
1 csomag
zsenge zöldspárga
1 nagy marék
zöldborsó
2 db
salátacukkini
3 - 4 szem
piros retek
2 marék
bébispenót
3 ek
tökmag
2 ek
szezámmag
parmezánforgács
Az öntethez:
4 - 5 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
10 csipet
cukor
3 csipet
1 csipet
bors
1 tk
szemes mustár
A spárgákat hosszában kettévágjuk  és a zöldborsóval együtt enyhén sós forró vízbe dobjuk kb. 1 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk, így megőrzi a szép zöld színét. A cukkinit zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.

Ha tetszett a tökéletes tavaszi saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept