Fantasztikus desszertek

Almarózsa

Almarózsa

Hozzávalók
2 db
piros alma
0.5 db
citrom leve
1 csomag
leveles tészta
(1 csomag/270 g)
50 g
olvasztott vaj
4 - 5 ek
cukor
olaj a forma kikenéséhez
1 nagy csipet
fahéj a tetejére

Elkészítés

Az almarózsa elkészítéséhez először az almát megmossuk, elfelezzük, kivágjuk a magházat, és 2 mm vastag szeleteket vágunk belőle, amit összeforgatunk a citromlével. A leveles tésztát kiterítjük, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral úgy, hogy 1-2 evőkanálnyit hagyunk a befejezéshez (ha vaj is marad, azt is felhasználjuk a befejezésnél).

Az almát gyöngyöző vízbe dobjuk 1 percre, majd óvatosan leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A tésztára tesszük az almaszeleteket úgy, hogy ne fedje egymást és csak a felére rakunk, majd feltekerjük, és muffinsütő formába tesszük, amit előtte kiolajozunk.

Megszórjuk a rózsákat a maradék cukorral és a fahéjjal, lekenjük a megmaradt vajjal, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután lefedjük, és további 15 percig sütjük, hogy az alja is teljesen átsüljön. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

almarózsa
Almarózsa

Elkészítési idő: 50 perc

Még több almás kaja:

Almaragus tejberizs
Almás céklasaláta
Almás-vaníliakrémes palacsintatorta
Egyserpenyős almás tarja bulgurral

www.streetkitchen.hu

Bár én kiskoromban egyszer sem ettem ilyen desszertet, de ez egy igazi klasszikus. Bármilyen almából készíthetjük, amilyen éppen otthon van.

Hozzávalók

14 - 16 kisebb darabhoz
2 db
piros alma
0.5 db
citrom leve
1 csomag
leveles tészta
(1 csomag/270 g)
50 g
olvasztott vaj
4 - 5 ek
cukor
olaj a forma kikenéséhez
1 nagy csipet
fahéj a tetejére

Az almarózsa elkészítéséhez először az almát megmossuk, elfelezzük, kivágjuk a magházat, és 2 mm vastag szeleteket vágunk belőle, amit összeforgatunk a citromlével. A leveles tésztát kiterítjük, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral úgy, hogy 1-2 evőkanálnyit hagyunk a befejezéshez (ha vaj is marad, azt is felhasználjuk a befejezésnél).

Az almát gyöngyöző vízbe dobjuk 1 percre, majd óvatosan leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A tésztára tesszük az almaszeleteket úgy, hogy ne fedje egymást és csak a felére rakunk, majd feltekerjük, és muffinsütő formába tesszük, amit előtte kiolajozunk.

Megszórjuk a rózsákat a maradék cukorral és a fahéjjal, lekenjük a megmaradt vajjal, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután lefedjük, és további 15 percig sütjük, hogy az alja is teljesen átsüljön. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

almarózsa
Almarózsa

Elkészítési idő: 50 perc

Még több almás kaja:

Almaragus tejberizs
Almás céklasaláta
Almás-vaníliakrémes palacsintatorta
Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Ha tetszett az Almarózsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept