Almás sütik

Almáscsiga

Almás csiga

Hozzávalók
500 g
alma
5 ek
kristálycukor
80 g
vaj
1 tk
őrölt fahéj
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)

Elkészítés

Az almás csigához az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd kicsi, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukor felét, rádobjuk a vaj felét, hozzáadjuk a fahéjat, és mehetnek rá az almadarabok is. Közepes hőmérsékleten 5-8 percig pároljuk az almákat, majd visszahűtjük a ragut.

Mikor kihűlt, összekeverjük a maradék cukorral és a maradék vajjal, majd ezzel kenjük meg a kitekert élesztős leveles tésztát. Újra feltekerjük, és vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a csigákat, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

almas-csiga
Almás csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Csiga-biga gyere ki, milyen tekercs van még, amit megehetnél?

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

Kolbászkrémes csiga

Mézeskalácsos csiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

www.streetkitchen.hu

Ha nem tudjátok, mihez is kezdjetek a rengeteg almával, ami a fátokon roskadozik (azaz nem úgy jártatok, ahogy Zsolti, akinek egy szem alma az idei bő termés), akkor próbáljátok ki ezt az extrán megúszós almáscsiga-verziót.

Hozzávalók

1 db csigához
500 g
alma
5 ek
kristálycukor
80 g
vaj
1 tk
őrölt fahéj
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)

Az almás csigához az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd kicsi, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukor felét, rádobjuk a vaj felét, hozzáadjuk a fahéjat, és mehetnek rá az almadarabok is. Közepes hőmérsékleten 5-8 percig pároljuk az almákat, majd visszahűtjük a ragut.

Mikor kihűlt, összekeverjük a maradék cukorral és a maradék vajjal, majd ezzel kenjük meg a kitekert élesztős leveles tésztát. Újra feltekerjük, és vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a csigákat, és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

almas-csiga
Almás csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Csiga-biga gyere ki, milyen tekercs van még, amit megehetnél?

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

Kolbászkrémes csiga

Mézeskalácsos csiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Ha tetszett az Almás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept