Az almás rizskoch elkészítésének első lépése, hogy a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként átkevergetve puhára főzzük a rizst, amit utána kihűtünk.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kicsi, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és az almakockákat is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 30-40 perc
- Sütési idő: 40 perc