Az arabos marharolád elkészítéséhez először a körettel kezdjük: az édesburgonyát meghámozzuk, fűszerezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A hummuszhoz a csicseriborsót átmossuk, és egy kisebb lábasban felfőzzük (hogy egyszerűbb legyen turmixolni, és simább végeredményt érjünk el). Ezután turmixgépbe tesszük, a többi alapanyaggal együtt krémesre pürésítjük, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.
A marhahúst a hozzá való alapanyagokkal alaposan összegyúrjuk, majd 8 db roládot formázunk a masszából. Egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 3-4 perc alatt kérgesítjük a roládokat (nem feltétlen kell alá zsiradék, mert valószínű, hogy a marhahús tartalmaz elég zsírt, de ha szükségesnek tartjuk, tehetünk alá 10 g kókuszolajat). A kérgesítés után 2 választásunk van, az egyik az, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a húst 5-10 percre, a másik pedig, hogy a serpenyőben fejezzük be, kicsit alacsonyabb hőfokon.
Tálaláskor a hummuszt szétosztjuk a tányérokon, 4-4 roládot helyezünk mellé, és a sült édesburgonyával kínáljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Még több marhahúsos kaja:
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Marhaköfte-wrap korianderes joghurttal
Vadas marha knédlivel