Húsos kaják

Arabosmarharoládmogyoróvajashummusszalésfűszeresédesburgonyával

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Hozzávalók
Az édesburgonyához
1 db
édesburgonya
(550 g)
1 csipet
chipotle
(vagy chilipehely)
1 tk
fokhagyma-granulátum
(csapott)
só, bors
A hummuszhoz
200 g
konzerv csicseriborsó
(nettó töltőtömeg)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
római kömény
20 g
mogyoróvaj
0.5 db
lime leve
kb. 100 ml víz
A marharoládhoz
500 g
darált marhahús
1.5 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
1
hüvelyk gyömbér reszelve
(40 g)
1 tk
kurkuma
só, bors
A tálaláshoz
friss koriander vagy petrezselyem
(opcionális)

Elkészítés

Az arabos marharolád elkészítéséhez először a körettel kezdjük: az édesburgonyát meghámozzuk, fűszerezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

A hummuszhoz a csicseriborsót átmossuk, és egy kisebb lábasban felfőzzük (hogy egyszerűbb legyen turmixolni, és simább végeredményt érjünk el). Ezután turmixgépbe tesszük, a többi alapanyaggal együtt krémesre pürésítjük, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.

A marhahúst a hozzá való alapanyagokkal alaposan összegyúrjuk, majd 8 db roládot formázunk a masszából. Egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 3-4 perc alatt kérgesítjük a roládokat (nem feltétlen kell alá zsiradék, mert valószínű, hogy a marhahús tartalmaz elég zsírt, de ha szükségesnek tartjuk, tehetünk alá 10 g kókuszolajat). A kérgesítés után 2 választásunk van, az egyik az, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a húst 5-10 percre, a másik pedig, hogy a serpenyőben fejezzük be, kicsit alacsonyabb hőfokon. 

Tálaláskor a hummuszt szétosztjuk a tányérokon, 4-4 roládot helyezünk mellé, és a sült édesburgonyával kínáljuk. 

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Elkészítési idő: kb. 40 perc 

Még több marhahúsos kaja:

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Marhaköfte-wrap korianderes joghurttal
Vadas marha knédlivel

www.streetkitchen.hu

Sok mindent el lehet mondani erről az ételről, de azt, hogy unalmas ízekkel rendelkezne, na azt biztos nem. Ezzel a kombinációval tuti nem lesz egyhangú az étrendünk.

Hozzávalók

2 főre
Az édesburgonyához
1 db
édesburgonya
(550 g)
1 csipet
chipotle
(vagy chilipehely)
1 tk
fokhagyma-granulátum
(csapott)
só, bors
A hummuszhoz
200 g
konzerv csicseriborsó
(nettó töltőtömeg)
1 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
római kömény
20 g
mogyoróvaj
0.5 db
lime leve
kb. 100 ml víz
A marharoládhoz
500 g
darált marhahús
1.5 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
1
hüvelyk gyömbér reszelve
(40 g)
1 tk
kurkuma
só, bors
A tálaláshoz
friss koriander vagy petrezselyem
(opcionális)

Az arabos marharolád elkészítéséhez először a körettel kezdjük: az édesburgonyát meghámozzuk, fűszerezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 

A hummuszhoz a csicseriborsót átmossuk, és egy kisebb lábasban felfőzzük (hogy egyszerűbb legyen turmixolni, és simább végeredményt érjünk el). Ezután turmixgépbe tesszük, a többi alapanyaggal együtt krémesre pürésítjük, majd a tálalásig hűtőbe tesszük.

A marhahúst a hozzá való alapanyagokkal alaposan összegyúrjuk, majd 8 db roládot formázunk a masszából. Egy füstölgő, tapadásmentes serpenyőben 3-4 perc alatt kérgesítjük a roládokat (nem feltétlen kell alá zsiradék, mert valószínű, hogy a marhahús tartalmaz elég zsírt, de ha szükségesnek tartjuk, tehetünk alá 10 g kókuszolajat). A kérgesítés után 2 választásunk van, az egyik az, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a húst 5-10 percre, a másik pedig, hogy a serpenyőben fejezzük be, kicsit alacsonyabb hőfokon. 

Tálaláskor a hummuszt szétosztjuk a tányérokon, 4-4 roládot helyezünk mellé, és a sült édesburgonyával kínáljuk. 

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával

Elkészítési idő: kb. 40 perc 

Még több marhahúsos kaja:

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával
Marhaköfte-wrap korianderes joghurttal
Vadas marha knédlivel

Ha tetszett az Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept