Street Kitchen

Aszaltszilvávaltöltöttcsirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók
400 g
csirkemellfilé
só, bors
15 - 20 db
aszalt szilva
2 db
tojás
100 g
finomliszt
150 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

Az aszalt szilvával töltött csirkemell első lépéseként a húsokat szétnyitjuk úgy, hogy a lehető legnagyobbra tudjuk kiteríteni. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd a közepére egymás mellé pakoljuk az aszaltszilva-szemeket. Érdemes 1 cm helyet hagyni a szélétől, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni. 

A hús széleit behajtjuk, és feltekerjük. A tojást egy nagy csipet sóval felverjük. A tekercseket hagyományos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojás-zsemlemorzsa részt még egyszer megismételjük. 150-160 fokos olajban aranybarnára sütjük a húsokat, ez oldalanként kb. 6-7 perc. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és felszeletelve tálaljuk.

aszalt-szilvaval-toltott-csirkemell
Aszalt szilvával töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

A csirkehús és a gyümölcsök tökéletesen illenek egymáshoz. Az aszalt szilva mellett akár barackkal is meg lehet tölteni a pipimellet. Ha te is odáig vagy a hús és gyümölcs kombójáért, akkor mutatunk még néhány nagyon tuti receptet:

Aszalt barackkal töltött csirkemell

Baracksalsás csirkemell zöldsalátával

Klasszik sült csirkemell meggymártással

www.streetkitchen.hu

Ahonnan én származom, ez a csirkemell a hidegtálak egyik fénypontja volt. Természetesen melegen is ehető, de nekem hidegen a tipikus, magyaros ünnepi húsos fogás.

Hozzávalók

4 főre
400 g
csirkemellfilé
só, bors
15 - 20 db
aszalt szilva
2 db
tojás
100 g
finomliszt
150 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

Az aszalt szilvával töltött csirkemell első lépéseként a húsokat szétnyitjuk úgy, hogy a lehető legnagyobbra tudjuk kiteríteni. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd a közepére egymás mellé pakoljuk az aszaltszilva-szemeket. Érdemes 1 cm helyet hagyni a szélétől, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni. 

A hús széleit behajtjuk, és feltekerjük. A tojást egy nagy csipet sóval felverjük. A tekercseket hagyományos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojás-zsemlemorzsa részt még egyszer megismételjük. 150-160 fokos olajban aranybarnára sütjük a húsokat, ez oldalanként kb. 6-7 perc. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és felszeletelve tálaljuk.

aszalt-szilvaval-toltott-csirkemell
Aszalt szilvával töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

A csirkehús és a gyümölcsök tökéletesen illenek egymáshoz. Az aszalt szilva mellett akár barackkal is meg lehet tölteni a pipimellet. Ha te is odáig vagy a hús és gyümölcs kombójáért, akkor mutatunk még néhány nagyon tuti receptet:

Aszalt barackkal töltött csirkemell

Baracksalsás csirkemell zöldsalátával

Klasszik sült csirkemell meggymártással

Ha tetszett az Aszalt szilvával töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept