Az aszalt szilvával töltött csirkemell első lépéseként a húsokat szétnyitjuk úgy, hogy a lehető legnagyobbra tudjuk kiteríteni. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd a közepére egymás mellé pakoljuk az aszaltszilva-szemeket. Érdemes 1 cm helyet hagyni a szélétől, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni.
A hús széleit behajtjuk, és feltekerjük. A tojást egy nagy csipet sóval felverjük. A tekercseket hagyományos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojás-zsemlemorzsa részt még egyszer megismételjük. 150-160 fokos olajban aranybarnára sütjük a húsokat, ez oldalanként kb. 6-7 perc. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és felszeletelve tálaljuk.

- Elkészítési idő: 60 perc
A csirkehús és a gyümölcsök tökéletesen illenek egymáshoz. Az aszalt szilva mellett akár barackkal is meg lehet tölteni a pipimellet. Ha te is odáig vagy a hús és gyümölcs kombójáért, akkor mutatunk még néhány nagyon tuti receptet:
Aszalt barackkal töltött csirkemell