Hozzávalók
A meggymártáshoz
- 1 üveg meggybefőtt (350 g töltőtömegű)
- kb. 200 ml víz
- 4 - 5 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- kb. 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 150 ml tej
- 40 g vaníliás puding
- 30 g vaj
A sült csirkemellhez
- 800 g csirkemellfilé (kb. 3-4 db)
- só
- 50 ml olaj
A rizshez
- 30 ml olaj
- 300 g rizs
- 600 ml víz
Hozzávalók
A meggymártáshoz
- 1 üveg meggybefőtt (350 g töltőtömegű)
- kb. 200 ml víz
- 4 - 5 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- kb. 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 150 ml tej
- 40 g vaníliás puding
- 30 g vaj
A sült csirkemellhez
- 800 g csirkemellfilé (kb. 3-4 db)
- só
- 50 ml olaj
A rizshez
- 30 ml olaj
- 300 g rizs
- 600 ml víz
A meggybefőttet a levével és a plusz vízzel együtt feltesszük főzni, és beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és a cukrot. A forrástól számítva kb. 2-3 percig főzzük, majd hozzáöntjük a tejben csomómentesre kevert pudingport, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ezután lekapcsoljuk a tűzhelyet, beledobjuk a mártásba vajat, és elkeverjük benne. Ahogy áll és hűl a meggyszósz, úgy fog egyre inkább besűrűsödni.
A csirkemellet megsózzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsok minden oldalát – nemcsak az alját és a tetejét, hanem az összes oldalát – oldalanként kb. 1-2 perc alatt kérgesítjük. Nem kell teljesen átsütni a húst, hiszen amint szép kérget kapott minden oldala, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Míg sül a hús a sütőben, az oldalon leírtak szerint elkészítjük a rizst.
Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és szeletelés előtt 8-10 percig pihenni hagyjuk.
Tányérra szedjük a rizst, rátesszük a csirkeszeleteket, és az egészet leöntjük a meggymártással.
Ha tetszett a sült csirkemell meggymártással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!