Partykaják

Baconös-krémsajtosperecgolyó

Baconös-krémsajtos perecgolyó

Hozzávalók
A tésztához
140 ml
meleg víz
2 tk
szárított élesztő
1 tk
cukor
250 g
liszt
50 g
teljes kiőrlésű liszt
1 tk
2 ek
olaj
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
4 szelet
bacon
125 g
krémsajt
só, bors
1 mk
fokhagymapor
A főzéshez. a lekenéshez. a tetejére
1 tk
szódabikarbóna
2 ek
méz
1 db
tojás
50 g
reszelt cheddar

Elkészítés

A perecgolyó tésztájához egy keverőtálba tesszük a vizet, beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, majd a liszteket, végül a sót, az olajat és a tojássárgáját is hozzáadjuk, és 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 40 percet kelni. 

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd még kisebb darabokra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezzük, és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük.

A megkelt tésztát picit átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsin hagyjuk állni lefedve 10 percet. Ha letelt az idő, enyhén olajos kézzel kicsit kilapítjuk, 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepére, és összecsípjük a végeit úgy, hogy sehol se tudjon kifolyni a töltelék. 

Ezután egy lábasban vizet forralunk, lejjebb vesszük gyöngyözőre, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a mézet, majd belerakjuk a golyókat, és 1 percig főzzük. Kiszedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

baconös-krémsajtos perecgolyó
Baconös-krémsajtos perecgolyó

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sajtos perecgolyók

Bajor perec

Imádnivaló pizza perec

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha van tökéletes partifalat, akkor ez az! Én imádom a perecet és a krémsajtot is, ha ti is szeretitek, akkor nincs kérdés, hogy mi legyen a következő – szigorúan szűk körű – buli egyik kajája.

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához
140 ml
meleg víz
2 tk
szárított élesztő
1 tk
cukor
250 g
liszt
50 g
teljes kiőrlésű liszt
1 tk
2 ek
olaj
1 db
tojássárgája
A töltelékhez
4 szelet
bacon
125 g
krémsajt
só, bors
1 mk
fokhagymapor
A főzéshez. a lekenéshez. a tetejére
1 tk
szódabikarbóna
2 ek
méz
1 db
tojás
50 g
reszelt cheddar

A perecgolyó tésztájához egy keverőtálba tesszük a vizet, beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, majd a liszteket, végül a sót, az olajat és a tojássárgáját is hozzáadjuk, és 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 40 percet kelni. 

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd még kisebb darabokra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezzük, és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük.

A megkelt tésztát picit átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsin hagyjuk állni lefedve 10 percet. Ha letelt az idő, enyhén olajos kézzel kicsit kilapítjuk, 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepére, és összecsípjük a végeit úgy, hogy sehol se tudjon kifolyni a töltelék. 

Ezután egy lábasban vizet forralunk, lejjebb vesszük gyöngyözőre, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a mézet, majd belerakjuk a golyókat, és 1 percig főzzük. Kiszedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

baconös-krémsajtos perecgolyó
Baconös-krémsajtos perecgolyó

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sajtos perecgolyók

Bajor perec

Imádnivaló pizza perec

Ha tetszett a Baconös-krémsajtos perecgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept