A bakonyi csirkés gnocchi elkészítéséhez a tisztított hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd kicsit lepirítjuk, és felöntjük kb. 100 ml alaplével. Amikor elfőtte a levet, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük újabb 100 ml alaplével. Amikor visszapirult zsírjára, felöntjük a maradék alaplével, rárakjuk a lecsót, majd alaposan összeforraljuk, és leturmixoljuk.
Beletesszük a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és kb. 30 percig így főzzük. Ezután hozzáadjuk a felezett-negyedelt gombát, majd behabarjuk a tejföl-tejszín-liszt csomómentesre kevert triójával. Mindenképp alkalmazzunk hőkiegyenlítést, nehogy kicsapódjon a tejtermék!
Végül beleszórjuk a gnocchit, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. Tejföllel, illetve ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Még több gnocchi, ha unjátok a csirkéset:
Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi