Húsételek

Barackoscsirkemell,mézesen,rozmaringosan

Barackos csirkemell, mézesen, rozmaringosan

Hozzávalók
3 db
érett őszibarack
olívaolaj a sütéshez
500 g
csirkemellfilé
0.5 tk
bors
1 fej
lilahagyma
1 tk
őrölt rozmaring
2 ek
almaecet
100 g
méz
2 tk
dijoni mustár

Elkészítés
Isteni barackos csirkemell

Hogyan készül ez az isteni finomság?

Az őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd  olívaolajon közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Alufóliába bugyoláljuk, hogy melegen tartsuk. Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott lilahagymát a rozmaringgal, hozzáadjuk az almacetet, mézet, mustárt, majd az őszibarackot és addig főzzük, amíg a barack megpuhul. A csirkéket visszarakjuk a serpenyőbe, kicsit locsolgatjuk a fűszeres szafttal és összemelegítjük. Jázmin rizzsel tálaljuk.

Hogyan lehet még tökéletesebb?

A barackokat körülbelül vágjuk 1x1 centiméteres darabokra. Az a legjobb, ha az összes egyforma méretű lesz.A csirkemelleket pirítsuk aranybarnára, ami körülbelül 5-7 perc, de ez függ a csirkemell vastagságától.Ha nincs otthon, akár sima ecettel is elkészíthetjük, de érdemes beszerezni egy üveg almaecetet is. :)
Barackos csirkemell elkészítése

Ha szereted a barackos csirkemellet

www.streetkitchen.hu

Az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, az őszibarack nemcsak a sütiknek és desszerteknek áll jól, hanem isteni ételeket is össze tudtok dobni belőle, melyek tökéletesek lesznek ebédre vagy vacsorára is. Ideje az őszibarackra nemcsak desszertként gondolni. Egy kis csirkemell, pár fűszer és egy kevés idő kell ehhez a mennyei recepthez, így hát nincs más hátra: irány a konyha!

Hozzávalók

2 személyre
3 db
érett őszibarack
olívaolaj a sütéshez
500 g
csirkemellfilé
0.5 tk
bors
1 fej
lilahagyma
1 tk
őrölt rozmaring
2 ek
almaecet
100 g
méz
2 tk
dijoni mustár
Isteni barackos csirkemell

Hogyan készül ez az isteni finomság?

Az őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd  olívaolajon közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Alufóliába bugyoláljuk, hogy melegen tartsuk. Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott lilahagymát a rozmaringgal, hozzáadjuk az almacetet, mézet, mustárt, majd az őszibarackot és addig főzzük, amíg a barack megpuhul. A csirkéket visszarakjuk a serpenyőbe, kicsit locsolgatjuk a fűszeres szafttal és összemelegítjük. Jázmin rizzsel tálaljuk.

Hogyan lehet még tökéletesebb?

A barackokat körülbelül vágjuk 1x1 centiméteres darabokra. Az a legjobb, ha az összes egyforma méretű lesz.A csirkemelleket pirítsuk aranybarnára, ami körülbelül 5-7 perc, de ez függ a csirkemell vastagságától.Ha nincs otthon, akár sima ecettel is elkészíthetjük, de érdemes beszerezni egy üveg almaecetet is. :)
Barackos csirkemell elkészítése

Ha szereted a barackos csirkemellet

Ha tetszett a barackos csirkemell, mézesen, rozmaringosan receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése