Instant

Brokkolishummusz

Brokkolis hummusz
brokkolis hummusz, brokkolis recept

Hozzávalók
150 g
brokkoli
200 g
konzerv csicseriborsó
4 ek
extra szűz olívaolaj
1 tk
római kömény
1 gerezd
fokhagyma
50 g
tahini
1 mk
1 db
citrom
A tálaláshoz
1 ek
brokkolimorzsa
2 ek
extraszűz olívaolaj
0.5 mk
fűszerpaprika
1 tk
szezámmag
2 db
pita

Elkészítés

A brokkolis hummuszhoz először a brokkolit apró rózsáira szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Majd jeges vízben lehűtjük, hogy megőrizze a színét. A brokkoli „bogyós” rózsáiból egy éles késsel egy kicsit lefaragunk és félretesszük. Ez a „brokkolimorzsa” díszítésül fog szolgálni majd az ételnél.

Egy konyhai aprítógépbe tesszük az összes alapanyagot, a citromnak belereszeljük a héját és belefacsarjuk a levét is, és az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, valaki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta.

A krémet tálba szedjük, és a közepén egy kis mélyedést alakítunk ki egy kanál segítségével. 

Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fűszerpaprikával, szezámmaggal és a „brokkolimorzsával”. Grillezett pitával együtt tálaljuk.

brokkolis-hummusz
Brokkolis hummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Imádjátok a mártogatósokat? Íme még néhány a brokkolis hummuszon túl!

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Zöldségpakora chilis mártogatóssal

Cukkinifasírt tejfölös mártogatóssa

www.streetkitchen.hu

Nem tartozik a legkedveltebb zöldségek közé a brokkoli, ez tény. Viszont ha egy olyan közönségkedvenc ételbe rejtjük bele, mint a hummusz, még a „kezdők” is bátrabban bevállalják. Legyetek bátrak!

Hozzávalók

2 főre
150 g
brokkoli
200 g
konzerv csicseriborsó
4 ek
extra szűz olívaolaj
1 tk
római kömény
1 gerezd
fokhagyma
50 g
tahini
1 mk
1 db
citrom
A tálaláshoz
1 ek
brokkolimorzsa
2 ek
extraszűz olívaolaj
0.5 mk
fűszerpaprika
1 tk
szezámmag
2 db
pita

A brokkolis hummuszhoz először a brokkolit apró rózsáira szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Majd jeges vízben lehűtjük, hogy megőrizze a színét. A brokkoli „bogyós” rózsáiból egy éles késsel egy kicsit lefaragunk és félretesszük. Ez a „brokkolimorzsa” díszítésül fog szolgálni majd az ételnél.

Egy konyhai aprítógépbe tesszük az összes alapanyagot, a citromnak belereszeljük a héját és belefacsarjuk a levét is, és az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, valaki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta.

A krémet tálba szedjük, és a közepén egy kis mélyedést alakítunk ki egy kanál segítségével. 

Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fűszerpaprikával, szezámmaggal és a „brokkolimorzsával”. Grillezett pitával együtt tálaljuk.

brokkolis-hummusz
Brokkolis hummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Imádjátok a mártogatósokat? Íme még néhány a brokkolis hummuszon túl!

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Zöldségpakora chilis mártogatóssal

Cukkinifasírt tejfölös mártogatóssa

Ha tetszett a Brokkolis hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept