Green kitchen

Brokkolisvegarakottkrumpli

Brokkolis vega rakott krumpli

Hozzávalók
100 g
vaj
800 g
krumpli
700 g
brokkoli
6 db
tojás
700 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A brokkolis vega rakott krumpli első lépése, hogy a krumplikat megpucoljuk és kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk, majd sós, bő lobogó vízben szinte teljesen puhára főzzük, aztán leszűrjük, de úgy, hogy a vizet felfogjuk. A főzővizet újra felforraljuk, 3 perc alatt előfőzzük benne a rózsáira szedett brokkolit, majd leszűrjük. Ha túl vaskosak a rózsák, vágjunk belőle nyugodtan szeleteket. A tojásokat szintén bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk. 

A tejfölben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd egy kb. 20 x 30-as sütőforma alját kikenjük a vajjal. Belerétegezzük a krumpli felét, amit enyhén megsózunk, majd egy réteg brokkolit teszünk rá amit szintén enyhén sózunk, ezt követi egy réteg tojás. Megkenjük az egészet a tejföl kb. felével, majd jöhet egy újabb réteg krumpli, brokkoli és tojás, ezt szintén megkenjük a tejföllel, aminek a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

brokkolis-vega-rakott-krumpli
Brokkolis vega rakott krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Te is odavagy Zsolti receptjeiért? Akkor a brokkolis vega rakott krumpli után ezeket a recepteket se hagyd ki!

Sertésszűz camembert-es gratin burgonyával és körtés-diós raguval

Sütőtökös-mascarponés pohárkrém

Ossobuco parmezános puliszkával és gremolatával

www.streetkitchen.hu

Ha vega lennék és brokkoliimádó, csak így készíteném a rakott krumplit. Előbbi mondjuk határozottan nem vagyok, a brokkolit viszont szeretem, úgyhogy néhanapján igenis elcserélném erre a jól bevált húsos verziót. Na jó, egy kis kolbász azért ebben is simán elfér… :D

Hozzávalók

4 főre
100 g
vaj
800 g
krumpli
700 g
brokkoli
6 db
tojás
700 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
150 g
trappista sajt

A brokkolis vega rakott krumpli első lépése, hogy a krumplikat megpucoljuk és kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk, majd sós, bő lobogó vízben szinte teljesen puhára főzzük, aztán leszűrjük, de úgy, hogy a vizet felfogjuk. A főzővizet újra felforraljuk, 3 perc alatt előfőzzük benne a rózsáira szedett brokkolit, majd leszűrjük. Ha túl vaskosak a rózsák, vágjunk belőle nyugodtan szeleteket. A tojásokat szintén bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk. 

A tejfölben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd egy kb. 20 x 30-as sütőforma alját kikenjük a vajjal. Belerétegezzük a krumpli felét, amit enyhén megsózunk, majd egy réteg brokkolit teszünk rá amit szintén enyhén sózunk, ezt követi egy réteg tojás. Megkenjük az egészet a tejföl kb. felével, majd jöhet egy újabb réteg krumpli, brokkoli és tojás, ezt szintén megkenjük a tejföllel, aminek a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

brokkolis-vega-rakott-krumpli
Brokkolis vega rakott krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Te is odavagy Zsolti receptjeiért? Akkor a brokkolis vega rakott krumpli után ezeket a recepteket se hagyd ki!

Sertésszűz camembert-es gratin burgonyával és körtés-diós raguval

Sütőtökös-mascarponés pohárkrém

Ossobuco parmezános puliszkával és gremolatával

Ha tetszett a Brokkolis vega rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept