Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- 100 g kolozsvári húsos szalonna
- 250 ml tejföl
- 250 g tehéntúró
- 1 tk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek olaj
A tökéletes serpenyős túrós csusza
Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- 100 g kolozsvári húsos szalonna
- 250 ml tejföl
- 250 g tehéntúró
- 1 tk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek olaj
A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon közepes lángon ropogós pörccé pirítjuk. Közben a már forró, sós vízbe belenyomatjuk a csuszatésztát és megfőzzük. Ha a szalonna elérte a kívánt pirultságot, félretesszük egy tányérba, de a zsírját a serpenyőben hagyjuk. A tésztát leszűrjük és a serpenyőbe dobjuk, majd addig rázogatjuk, amíg a tészta rendesen összekeveredik a szalonna zsírjával.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd tovább rázogatjuk, amíg rendesen lepirul a tészta egy része. Mehet rá a tejföl, a túró, egy kis só és bors, majd alaposan összerázzuk az egészet.
A tetejére is kanalazunk még a túróból és a tejfölből, majd megszórjuk a szalonnapörccel és egy leheletnyi pirospaprikával és jól felfaljuk!