A capirotada elkészítéséhez a tejet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd félrerakjuk kihűlni.
A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk a szeleteket. A kihűlt fűszeres tejet leszűrjük és belekeverjük a tojásokat. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jöhet az összeállítás.
Egy 30 x 18 cm-es tespi aljára rakunk egy sor kalácsot. Megszórjuk mazsolával és reszelt sajttal, majd ráöntjük a tejes keverék egyharmadát. Újabb réteg kalács, mazsola és sajt, majd megint tej, és így tovább, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
180 fokos sütőben, sütőpapírral és alufóliával lefedve sütjük 40 percig, majd levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 50 perc