Fantasztikus desszertek

Capirotadamexikóisajtoskalácspuding

Capirotada – mexikói sajtos kalácspuding

Hozzávalók
700 ml
tej
300 g
sötétbarna cukor
2 rúd
fahéj
10 db
szegfűszeg
2 db
kalács
(250 g/db)
2 db
tojás
200 g
cheddar
120 g
mazsola
50 g
vaj

Elkészítés

A capirotada elkészítéséhez a tejet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd félrerakjuk kihűlni.

A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk a szeleteket. A kihűlt fűszeres tejet leszűrjük és belekeverjük a tojásokat. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jöhet az összeállítás. 

Egy 30 x 18 cm-es tespi aljára rakunk egy sor kalácsot. Megszórjuk mazsolával és reszelt sajttal, majd ráöntjük a tejes keverék egyharmadát. Újabb réteg kalács, mazsola és sajt, majd megint tej, és így tovább, amíg minden hozzávaló el nem fogy. 

180 fokos sütőben, sütőpapírral és alufóliával lefedve sütjük 40 percig, majd levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon. 

capriotada-mexikoi-sajtos-kalacspuding
Capirotada – mexikói sajtos kalácspuding (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több mexikói kaja:

Epres-csokis chimichanga

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Mexikói jacket potato

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha elsőre furcsának hangzik ez a cheddar sajtos mexikói édesség, ne parázzatok, az eredmény nagyon frankó lesz!

Hozzávalók

8 adaghoz
700 ml
tej
300 g
sötétbarna cukor
2 rúd
fahéj
10 db
szegfűszeg
2 db
kalács
(250 g/db)
2 db
tojás
200 g
cheddar
120 g
mazsola
50 g
vaj

A capirotada elkészítéséhez a tejet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd félrerakjuk kihűlni.

A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk a szeleteket. A kihűlt fűszeres tejet leszűrjük és belekeverjük a tojásokat. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jöhet az összeállítás. 

Egy 30 x 18 cm-es tespi aljára rakunk egy sor kalácsot. Megszórjuk mazsolával és reszelt sajttal, majd ráöntjük a tejes keverék egyharmadát. Újabb réteg kalács, mazsola és sajt, majd megint tej, és így tovább, amíg minden hozzávaló el nem fogy. 

180 fokos sütőben, sütőpapírral és alufóliával lefedve sütjük 40 percig, majd levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon. 

capriotada-mexikoi-sajtos-kalacspuding
Capirotada – mexikói sajtos kalácspuding (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több mexikói kaja:

Epres-csokis chimichanga

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Mexikói jacket potato

Ha tetszett a Capirotada – mexikói sajtos kalácspuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept