Street Kitchen

Céklabundábansültgomolyatormásmajonézzeléssalátával

Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával

Hozzávalók
bő étolaj a sütéshez
Az öntethez
A céklabundás gomolyához
200 g
cékla
1 db
tojás
100 ml
tej
1 tk
őrölt koriandermag
100 - 120 g
finomliszt
só, bors
300 g
gomolya
1 csokor
petrezselyem
3 ek
ecetes torma
4 ek
majonéz
2 ek
tejföl
½ db citrom leve
1 tk
porcukor
só, bors
A salátához
50 g
rukkola
50 g
bébispenót
4 ek
olívaolaj
2 ek
sötét balzsamecet
só, bors

Elkészítés

A gomolya bundájához a céklát aprítógépben lezúzzuk a tojással, tejjel és a korianderrel. Átöntjük egy keverőtálba, és habverővel csomómentesre keverjük benne a lisztet, illetve sózzuk és borsozzuk. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit 10 percre félreteszünk pihenni.

Eközben az öntetünkhöz finomra vágjuk a petrezselymet, majd egy keverőtálban elkeverjük az összes többi alapanyaggal, és hűtőbe tesszük felhasználásig. 

A gomolya sütéséhez egy serpenyőt közepes hőmérsékletre melegítünk, és kevés olajat teszünk bele. A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a céklás bundába, hogy mindenhol betakarja, majd a serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. 

A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, tányérra halmozzuk, mellé tesszük a megsült sajtokat, és külön tálaljuk hozzá az öntetet mártogatósként.

ceklabundaban-sult-gomolya-7
Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 10 perc

Még több céklás recept:

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

Zelleres céklafőzelék grillezett sajttal és kellevélpesztóval

Céklakrémes tészta feta sajttal

www.streetkitchen.hu

Ez a bunda nem fog segíteni a hideg ellen, viszont a gomolyát kellően átöleli és öltözteti. Egy alternatíva a cékla felhasználására, ami bizonyítja, hogy a sajt nem csak panírozva és grillezve tökéletes. Nyugodtan próbáljátok ki más sajttal is, úgy is működni fog.

Hozzávalók

2 főre
bő étolaj a sütéshez
Az öntethez
A céklabundás gomolyához
200 g
cékla
1 db
tojás
100 ml
tej
1 tk
őrölt koriandermag
100 - 120 g
finomliszt
só, bors
300 g
gomolya
1 csokor
petrezselyem
3 ek
ecetes torma
4 ek
majonéz
2 ek
tejföl
½ db citrom leve
1 tk
porcukor
só, bors
A salátához
50 g
rukkola
50 g
bébispenót
4 ek
olívaolaj
2 ek
sötét balzsamecet
só, bors

A gomolya bundájához a céklát aprítógépben lezúzzuk a tojással, tejjel és a korianderrel. Átöntjük egy keverőtálba, és habverővel csomómentesre keverjük benne a lisztet, illetve sózzuk és borsozzuk. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit 10 percre félreteszünk pihenni.

Eközben az öntetünkhöz finomra vágjuk a petrezselymet, majd egy keverőtálban elkeverjük az összes többi alapanyaggal, és hűtőbe tesszük felhasználásig. 

A gomolya sütéséhez egy serpenyőt közepes hőmérsékletre melegítünk, és kevés olajat teszünk bele. A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a céklás bundába, hogy mindenhol betakarja, majd a serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. 

A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, tányérra halmozzuk, mellé tesszük a megsült sajtokat, és külön tálaljuk hozzá az öntetet mártogatósként.

ceklabundaban-sult-gomolya-7
Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 10 perc

Még több céklás recept:

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

Zelleres céklafőzelék grillezett sajttal és kellevélpesztóval

Céklakrémes tészta feta sajttal

Ha tetszett a Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept