Mártogatósok, szószok, krémek

Céklahummuszmárványsajttal

Céklahummusz márványsajttal
ceklahumusz-marvanysajttal

Hozzávalók
300 g
bolti főtt cékla
1 db
konzerv csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tahini
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
3 ek
olívaololaj
(+ kevés a tálaláshoz)
bors
4 db
pita
A tálaláshoz
70 g
márványsajt
50 g
bébispenót
2 ek
pirított szezámmag

Elkészítés
  1. A céklát a leszűrt csicseriborsóval, a tahinivel, a fokhagymával, a citrom levével és az olívaolajjal együtt turmixgépbe tesszük és sima, krémes állagúra pürésítjük, majd sóval és borssal ízesítjük.

  2. Közben a pitákat száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

  3. Megkenjük a pitákat céklahummusszal, megszórjuk morzsolt márványsajttal és bébispenóttal, végezetül pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk pirított szezámmaggal.

www.streetkitchen.hu

Következzen most talán a legrózsaszínebb hummusz, amit valaha pitára tettünk, egy kis márványsajttal és spenóttal extrázva!

Ha unod már a klasszik hummuszt, és valami igazán látványos, mégis pofonegyszerű újdonságra vágysz, akkor a céklahummusz márványsajttal a te barátod is lesz! Ez a rózsaszín krém nemcsak mutatós, hanem édeskés ízvilágával is hódít, amit a citrom frissessége és a fokhagyma karakteres aromája tökéletesen egyensúlyoz.

Hozzávalók

4 fő részére
300 g
bolti főtt cékla
1 db
konzerv csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tahini
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve
3 ek
olívaololaj
(+ kevés a tálaláshoz)
bors
4 db
pita
A tálaláshoz
70 g
márványsajt
50 g
bébispenót
2 ek
pirított szezámmag

Elkészítés

  1. A céklát a leszűrt csicseriborsóval, a tahinivel, a fokhagymával, a citrom levével és az olívaolajjal együtt turmixgépbe tesszük és sima, krémes állagúra pürésítjük, majd sóval és borssal ízesítjük.

  2. Közben a pitákat száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

  3. Megkenjük a pitákat céklahummusszal, megszórjuk morzsolt márványsajttal és bébispenóttal, végezetül pedig meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk pirított szezámmaggal.

ceklahumusz-marvanysajttal-4
Céklahummusz márványsajttal (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha nem találunk előfőzött céklát, akkor vegyünk friss céklát, kis olívaolajjal locsoljuk meg és héjastul csomagoljuk alufóliába, majd 180 fokos sütőben addig süssük, amíg meg nem puhul, erre általában 40 perc elegendő.

Friss zöldségekkel, extra szezámmaggal vagy akár egy lágy főtt tojással is tovább turbózhatod. Színes, egészséges és laktató – kell ennél több?

Ha rákattantál a hummuszra, de nem félsz kísérletezni az új ízekkel és feltétekkel, akkor ezeket a recepteket is imádni fogod:

Falafel air fryerben

Brokkolis hummusz
Sütőtökös-chilis hummusz

Ha tetszett a céklahummusz márványsajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése