A szalonnát kisebb, kb. 0,6 mm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben lesütjük, de nem teljesen ropogósra.
A kétféle lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A cukrot elkeverjük a meleg vízzel, majd beleszórjuk az élesztőt és 5 percet hagyjuk pihenni. Ezután az élesztős keveréket hozzáöntjük a liszthez, és simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg, szélmentes helyen 35-40 percig kelesztjük.
Amikor letelt az idő, átgyúrjuk, belehajtogatjuk a szalonnát és a kisebb, kb. 8 mm-esre vágott cheddar sajtot. Hosszúkás alakúra formázzuk és alulról sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába rakjuk. További 30-35 percet kelesztjük.
Kevés vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a napraforgómaggal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Cheddarsajtos,szalonnáskenyér
Ha nem szeretnél sokat foglalatoskodni az öregtésztával vagy a kovásszal, akkor sem kell aggódnod: egy ilyen szuperpuha és szuperfinom kenyeret bármikor könnyen össze tudsz dobni.
Vega
Tojásmentes
Ez a cheddar sajtos, szalonnás kenyér a házi péksütik non plus ultrája – kívül aranybarnára sül, belül puha, foszlós, és minden falatban ott a füstös szalonna és a krémesen olvadt sajt. Nem kell hozzá sem kovász, sem öregtészta, mégis pékségillatot varázsol a konyhába. Tökéletes választás akkor is, ha csak most ismerkedsz a kenyérsütéssel – garantáltan sikerülni fog!
Hozzávalók
Elkészítés
A szalonnát kisebb, kb. 0,6 mm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben lesütjük, de nem teljesen ropogósra.
A kétféle lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A cukrot elkeverjük a meleg vízzel, majd beleszórjuk az élesztőt és 5 percet hagyjuk pihenni. Ezután az élesztős keveréket hozzáöntjük a liszthez, és simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg, szélmentes helyen 35-40 percig kelesztjük.
Amikor letelt az idő, átgyúrjuk, belehajtogatjuk a szalonnát és a kisebb, kb. 8 mm-esre vágott cheddar sajtot. Hosszúkás alakúra formázzuk és alulról sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába rakjuk. További 30-35 percet kelesztjük.
Kevés vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a napraforgómaggal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Frissen, még langyosan a legjobb, amikor a sajt finoman nyúlik, és a ropogós szalonnadarabok előbújnak minden szeletből. Egy kis vajjal vagy fokhagymás kencével igazi luxusreggeli lesz belőle, de levesek mellé is isteni kísérő. Ha egyszer megsütöd, onnantól csak ezt akarod majd a bolti helyett!
Ha bejött ez a cheddar sajtos, szalonnás kenyér, mutatunk még pár brutál finom, otthon is könnyen elkészíthető péksütit, amitől illatozni fog a konyha:
Ha tetszett a cheddar sajtos, szalonnás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
-noLsnT.webp)


