A chili oil noodles, a chilis-olajos ázsiai tészta roppant egyszerű étel, és a név ismerős lehet azoknak, akik szeretik az olasz konyhát: a spagetti aglio, olio e peperoncino lényegében ugyanezen a néven fut, a két étel mégsem hasonlít egymásra. Az ázsiai verzióból az ott jellemző ízek nem maradhatnak ki egy alapfogásból sem. Az étel egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, néhány részletre azonban érdemes odafigyelni.
@streetkitchenhu Chili oil noodles 🍜 #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen #noodles #pasta #asian #chilioilrecipe @vitalis.lilla ♬ Swang - Dozay
Kezdetnek a tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A chilit, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a petrezselymet apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a szójaszószt, az ecetet és a szezámmagot.
Az olajat egy lábasban forróra, szinte füstölésig hevítjük, ezután leöntjük vele a fűszereket és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljanak benne. Megkeverjük, és beleforgatjuk a tésztát, majd azonnal megesszük.
- Elkészítés: 10 perc
