Vegán receptek

Chilisincarnévaltöltötttészta

Chili sin carnéval töltött tészta

Hozzávalók
A raguhoz
1 fej
hagyma
(kb. 160 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
30 ml
olaj
1 csomag
(200 g-os kiszerelés)
4 ek
sűrített paradicsom
1 tk
chilipehely
1 mk
fahéj
1 tk
római kömény
só, bors
170 ml
világos sör
300 g
konzerv darabolt paradicsom
170 g
konzerv vörös bab
10 g
étcsoki
A paradicsomos alaphoz
a ragu kb. egyharmad része
200 g
passata
60 g
bébispenót
1 mk
cukor
Az összeállításhoz
18 db
nagy méretű kagylótészta
2 ek
vegán “tejföl”

Elkészítés

A chili sin carne raguhoz a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Mehet bele a húshelyettesítő, amivel további 2-3 percig pirítjuk a hagymákat, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a sört, a konzerv paradicsomot és vörös babot.

chili-sin-carne

Időnként átkeverve kb. 10 percig rotyogtatjuk, végül belekeverjük az étcsokit. A ragu kb. egyharmadát átrakjuk egy másik lábasba, felöntjük a passatával, belerakjuk a bébispenótot, beleszórjuk a cukrot, és időnként átkeverve, 3-4 perc alatt összeforraljuk.

Az óriás kagylótésztát bő, lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és kb. 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A passatás ragut a tepsi aljába simítjuk, ebbe beleültetjük a kagylótésztákat, majd a félretett ragut belekanalazzuk a tészta mélyedéseibe. Elosztjuk a tetején a vegán tejfölt, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

chili-sin-carne
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Összesen: 50-55 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A chilis bab jó, de ha vegák vagy vegánok vagyunk, bajban lehetünk. Ám kétségbeesésre semmi ok, ugyanis szuperjó ételt tudtok készíteni vegán verzióban is.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

1 25x25 cm-es tepsihez
A raguhoz
1 fej
hagyma
(kb. 160 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
30 ml
olaj
1 csomag
(200 g-os kiszerelés)
4 ek
sűrített paradicsom
1 tk
chilipehely
1 mk
fahéj
1 tk
római kömény
só, bors
170 ml
világos sör
300 g
konzerv darabolt paradicsom
170 g
konzerv vörös bab
10 g
étcsoki
A paradicsomos alaphoz
a ragu kb. egyharmad része
200 g
passata
60 g
bébispenót
1 mk
cukor
Az összeállításhoz
18 db
nagy méretű kagylótészta
2 ek
vegán “tejföl”

A chili sin carne raguhoz a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Mehet bele a húshelyettesítő, amivel további 2-3 percig pirítjuk a hagymákat, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a sört, a konzerv paradicsomot és vörös babot.

chili-sin-carne

Időnként átkeverve kb. 10 percig rotyogtatjuk, végül belekeverjük az étcsokit. A ragu kb. egyharmadát átrakjuk egy másik lábasba, felöntjük a passatával, belerakjuk a bébispenótot, beleszórjuk a cukrot, és időnként átkeverve, 3-4 perc alatt összeforraljuk.

Az óriás kagylótésztát bő, lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és kb. 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A passatás ragut a tepsi aljába simítjuk, ebbe beleültetjük a kagylótésztákat, majd a félretett ragut belekanalazzuk a tészta mélyedéseibe. Elosztjuk a tetején a vegán tejfölt, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

chili-sin-carne
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Összesen: 50-55 perc

Ha tetszett a Chili sin carnéval töltött tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept