A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon, oldalanként 1 perc alatt megpirítjuk benne a karajszeleteket.Amikor megfordítjuk a húst, aláöntjük a fehérbort, majd rádobunk 4 szelet citromot is. Mikor a húsok mindkét oldala megpirult, hozzáadjuk a maradék citromból kifacsart levet és a kockázott vajat.
Közepes lángon 8-10 percig pároljuk a húst, közben csak rázogatjuk a serpenyőt, hogy szép krémes mártást kapjunk.Petrezselymes krumplival tálaljuk.
Citromoskarajpetrezselymesburgonyával


A citromos karaj jó példa arra, hogyan lehet egy klasszikus alapanyagot egy egyszerű csavarral feldobni. A citrus frissessége jól ellensúlyozza a sertéshús karakterét, így az egész fogás könnyedebb lesz, mint elsőre gondolnád.
A karaj ebben a receptben megkapja a főszerepet: megfelelő előkészítéssel és rövid sütési idővel kifejezetten szaftos marad, amit a citrom szuperül kiemel. Nem szárad ki, nem lesz nehéz, inkább egy olyan húsétel kerekedik ki belőle, amit bátran elő lehet venni egy sűrű hétköznapon is. Ha eddig a karajt száraznak vagy unalmasnak gondoltad, ez a változat megváltoztatja a világodat! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon, oldalanként 1 perc alatt megpirítjuk benne a karajszeleteket.Amikor megfordítjuk a húst, aláöntjük a fehérbort, majd rádobunk 4 szelet citromot is. Mikor a húsok mindkét oldala megpirult, hozzáadjuk a maradék citromból kifacsart levet és a kockázott vajat.
Közepes lángon 8-10 percig pároljuk a húst, közben csak rázogatjuk a serpenyőt, hogy szép krémes mártást kapjunk.Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Ha szereted a biztos, jól működő recepteket, akkor a citromos karaj petrezselymes burgonyával telitalálat lesz. Ez a kaja tökéletes példa arra, hogy jó alapanyagokkal, jó arányokkal és okos fűszerezéssel a legegyszerűbb alapanyagokból is nagyon szerethető étel születhet.
A citromos karaj petrezselymes burgonyával az ünnepi időszakban megállja a helyét, pont úgy, ahogy az alábbi három karajos receptünk!
Baconös juhtúróval töltött rántott karaj
Ha tetszett a citromos karaj petrezselymes burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák




