Húsos kaják

Citromoskarajpetrezselymesburgonyával

Citromos karaj petrezselymes burgonyával
Citromos karaj petrezselymes burgonyával

Hozzávalók
400 g
szeletelt karaj
bors
1 ek
finomliszt
2 ek
olívaolaj
50 ml
száraz fehérbor
1 db
citrom
100 g
vaj

Elkészítés
  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben.
    Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon, oldalanként 1 perc alatt megpirítjuk benne a karajszeleteket. 

  2. Amikor megfordítjuk a húst, aláöntjük a fehérbort, majd rádobunk 4 szelet citromot is. Mikor a húsok mindkét oldala megpirult, hozzáadjuk a maradék citromból kifacsart levet és a kockázott vajat. 


  3. Közepes lángon 8-10 percig pároljuk a húst, közben csak rázogatjuk a serpenyőt, hogy szép krémes mártást kapjunk. 

  4. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Citrusos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A citromos karaj jó példa arra, hogyan lehet egy klasszikus alapanyagot egy egyszerű csavarral feldobni. A citrus frissessége jól ellensúlyozza a sertéshús karakterét, így az egész fogás könnyedebb lesz, mint elsőre gondolnád.

A karaj ebben a receptben megkapja a főszerepet: megfelelő előkészítéssel és rövid sütési idővel kifejezetten szaftos marad, amit a citrom szuperül kiemel. Nem szárad ki, nem lesz nehéz, inkább egy olyan húsétel kerekedik ki belőle, amit bátran elő lehet venni egy sűrű hétköznapon is. Ha eddig a karajt száraznak vagy unalmasnak gondoltad, ez a változat megváltoztatja a világodat! :)

Hozzávalók

2 főre
400 g
szeletelt karaj
bors
1 ek
finomliszt
2 ek
olívaolaj
50 ml
száraz fehérbor
1 db
citrom
100 g
vaj

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a lisztben.
    Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon, oldalanként 1 perc alatt megpirítjuk benne a karajszeleteket. 

  2. Amikor megfordítjuk a húst, aláöntjük a fehérbort, majd rádobunk 4 szelet citromot is. Mikor a húsok mindkét oldala megpirult, hozzáadjuk a maradék citromból kifacsart levet és a kockázott vajat. 


  3. Közepes lángon 8-10 percig pároljuk a húst, közben csak rázogatjuk a serpenyőt, hogy szép krémes mártást kapjunk. 

  4. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Citromos karaj petrezselymes burgonyával serpenyőben
Citromos karaj petrezselymes burgonyával (Fotó: Street Kitchen)

Ha szereted a biztos, jól működő recepteket, akkor a citromos karaj petrezselymes burgonyával telitalálat lesz. Ez a kaja tökéletes példa arra, hogy jó alapanyagokkal, jó arányokkal és okos fűszerezéssel a legegyszerűbb alapanyagokból is nagyon szerethető étel születhet.

A citromos karaj petrezselymes burgonyával az ünnepi időszakban megállja a helyét, pont úgy, ahogy az alábbi három karajos receptünk!

Baconös juhtúróval töltött rántott karaj

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Szaftos mustáros karaj

Ha tetszett a citromos karaj petrezselymes burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése