A gnocchit a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben, közepes lángon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a vajat, a fahéjat és 2 ek porcukrot, és amikor morzsás állagú lett, beleforgatjuk a megfőtt gnocchit. A ricottát összekeverjük 3 ek porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával, és ezzel tálaljuk a gnocchit.

- Elkészítési idő: 20-25 perc
Maradt még egy kis gnocchi? Hurrá! Van egy csomó szuper receptünk, mindet érdemes kipróbálni:
Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal
Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-gnocchival