Tészták

Citromos-ricottástagliatellebaconmorzsával

Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával

Hozzávalók
20 ml
olívaolaj
4 szelet
bacon
250 g
tagliatelle
400 g
ricotta
1 db
citrom
120 g
parmezán
só, bors
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés

A citromos-ricottás tagliatelle elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított bacont ropogósra pirítjuk benne. Egy papírtörlővel kibélelt tálba szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Egy mozsárba dobjuk a ropogós bacondarabokat és addig zúzzuk, míg finom szemű morzsát kapunk. A baconos serpenyőt ne mossuk el, mert később még használni fogjuk.

A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni, és 5-6 perc alatt al dentére készítjük. 

Kikeverjük a ricottás szószunkat, amihez egy tálba tesszük a ricottát, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és levét, és belereszeljük a parmezánt. Végül hozzákeverjük a finomra aprított bazsalikomot, és borsozzuk. A tészta főzővizéből 3-4 merőkanálnyit hozzáadunk a szószunkhoz, és kikeverjük. 

Leszűrjük a tésztát és a baconzsíros serpenyőbe dobjuk, 1-2 perc alatt lepirítjuk benne, majd hozzáadjuk a szószt és 2-3 perc alatt összemelegítjük. Reszelünk bele még egy kis parmezánt, majd jöhet a tálalás.

Egy adag tésztát elhelyezünk egy tányéron, megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, reszelt citromhéjjal és a baconmorzsával.

Elkészítési idő: 20 perc

citromos-ricottás tagliatelle
Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával

Ha odáig vagy a tagliatelle tésztáért:

Sült karfiolos-baconös-tejszínes tagliatelle

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazán tavaszias, könnyed tésztaétel, amit az olaszok előszeretettel fogyasztanak. A baconmorzsa ugyan nem a tradicionális recept része, viszont úgy gondoltam, belecsempészek a fogásba egy kis magyaros vonalat is.

Hozzávalók

2 főre
20 ml
olívaolaj
4 szelet
bacon
250 g
tagliatelle
400 g
ricotta
1 db
citrom
120 g
parmezán
só, bors
1 csokor
bazsalikom

A citromos-ricottás tagliatelle elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított bacont ropogósra pirítjuk benne. Egy papírtörlővel kibélelt tálba szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Egy mozsárba dobjuk a ropogós bacondarabokat és addig zúzzuk, míg finom szemű morzsát kapunk. A baconos serpenyőt ne mossuk el, mert később még használni fogjuk.

A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni, és 5-6 perc alatt al dentére készítjük. 

Kikeverjük a ricottás szószunkat, amihez egy tálba tesszük a ricottát, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és levét, és belereszeljük a parmezánt. Végül hozzákeverjük a finomra aprított bazsalikomot, és borsozzuk. A tészta főzővizéből 3-4 merőkanálnyit hozzáadunk a szószunkhoz, és kikeverjük. 

Leszűrjük a tésztát és a baconzsíros serpenyőbe dobjuk, 1-2 perc alatt lepirítjuk benne, majd hozzáadjuk a szószt és 2-3 perc alatt összemelegítjük. Reszelünk bele még egy kis parmezánt, majd jöhet a tálalás.

Egy adag tésztát elhelyezünk egy tányéron, megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, reszelt citromhéjjal és a baconmorzsával.

Elkészítési idő: 20 perc

citromos-ricottás tagliatelle
Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával

Ha odáig vagy a tagliatelle tésztáért:

Sült karfiolos-baconös-tejszínes tagliatelle

Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval

Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval

Ha tetszett a Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept