Hozzávalók
- ½ db grillcsirke
- 2 csokor bazsalikom
- 50 - 70 ml olívaolaj
- 1 marék fenyőmag
- 40 g parmezán
- ½ db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 300 g Gyermelyi VITA PASTA tagliatelle
Hozzávalók
- ½ db grillcsirke
- 2 csokor bazsalikom
- 50 - 70 ml olívaolaj
- 1 marék fenyőmag
- 40 g parmezán
- ½ db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 300 g Gyermelyi VITA PASTA tagliatelle
A grillcsirke húsát leszedjük a csontokról, és két villa segítségével szálakra/kisebb darabokra tépjük.
Közben a pesztóhoz egy aprítóba szuszakoljuk a bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a parmezánt, a citrom héját és levét, illetve a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lezúzzuk.
A csirkedarabokat egy serpenyőbe dobjuk, kevés olajon 1-2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a bazsalikompesztót, és átkeverjük.
A tésztát bő, sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd lecsepegtetve a pesztós csirkéhez keverjük, és hogy picit szaftosabb legyen, kevés főzővizet adunk hozzá.
- Előkészítés: 10-15 perc
- Elkészítés: 15 perc
- Összesen 25-30 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tésztarecept:
Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve