Hirdetés

Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval

Hozzávalók

2
főre
+
½ db grillcsirke
2 csokor bazsalikom
50 - 70 ml olívaolaj
1 marék fenyőmag
40 g parmezán
½ db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
300 g Gyermelyi VITA PASTA tagliatelle
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval

Ha egy gyors, de igazán finom ételre vágytok, akkor ne hagyjátok ki ezt a házi pesztós, csirkés tésztát!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
½ db grillcsirke
2 csokor bazsalikom
50 - 70 ml olívaolaj
1 marék fenyőmag
40 g parmezán
½ db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
300 g Gyermelyi VITA PASTA tagliatelle
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A grillcsirke húsát leszedjük a csontokról, és két villa segítségével szálakra/kisebb darabokra tépjük. 

Közben a pesztóhoz egy aprítóba szuszakoljuk a bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot, a parmezánt, a citrom héját és levét, illetve a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lezúzzuk. 

A csirkedarabokat egy serpenyőbe dobjuk, kevés olajon 1-2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a bazsalikompesztót, és átkeverjük. 

A tésztát bő, sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, majd lecsepegtetve a pesztós csirkéhez keverjük, és hogy picit szaftosabb legyen, kevés főzővizet adunk hozzá.

  • Előkészítés: 10-15 perc
  • Elkészítés: 15 perc
  • Összesen 25-30 perc
csirkés tagliatelle
Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több tésztarecept:

Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve

Ultimate bolognai

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?