A csíkos palacsinta elkészítése roppant egyszerű. A tészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen.
A kakaós részhez egy tálban összekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ráöntjük a palacsintatészta negyedét, és csomómentesre keverjük. Egy tubusba öntjük a kakaós palacsintatésztát (ha nincs tubusunk, egy visszazárható zacskóba is tölthetjük, aminek a végén vágunk egy pici lyukat).
A sima palacsintatésztából egy adagot eloszlatunk a közepesen hevített kicsit kiolajozott palacsintasütőben, és a kakaós tésztával spirál alakot nyomunk a sima tésztára, majd kb. 1 perc sütés után megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is, mintha sima palacsintát sütnénk. Tetszőleges töltelékkel megtöltjük, mi most mogyorókrémmel turbóztuk.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
