Ázsiai kaják

Csípőspacalzöldségekkel

Csípős pacal zöldségekkel

Hozzávalók
10
cm gyömbér
5 szál
újhagyma
4 db
babérlevél
4 db
csillagánizs
4 ek
kínai főzőbor
500 g
marhapacal
0.5 fej
lila hagyma
3 db
hegyes erős paprika
2 db
chilipaprika
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
2 ek
osztrigaszósz
1 ek
fekete rizsecet
1 tk
fehér bors
0.5 ek
kristálycukor
1 tk
4 ek
étolaj

Elkészítés

A csípős pacalhoz a gyömbér egyik felét felcsíkozzuk, a másik felét felszeleteljük, az újhagymát pedig nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk, majd beletesszük a gyömbérszeleteket, az újhagymát, a babérlevelet, a csillagánizst és 2 evőkanál főzőbort, végül az előfőzött pacalt is hozzáadjuk.

Érdemes előfőzött pacalt használni, mert a nyers pacalt akár 3-4 órán keresztül is főzni kell. Nagy lángon forrásig hevítjük, majd kisebb lángra kapcsolunk és fedő alatt, 30 percen keresztül főzzük. Miután ezzel megvagyunk, hideg vízzel átöblítjük. 

Időközben a lila hagymát csíkokra vágjuk, a hegyes erős paprikát kimagozzuk és szintén felcsíkozzuk, a chilipaprikát srégen karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy tálkában összekeverjük a másik 2 evőkanál főzőbort, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a rizsecetet, a fehér borsot, a cukrot és a sót, majd félretesszük későbbi felhasználásra.

Egy wokban olajat melegítünk, hozzáadjuk a csíkozott gyömbért, a lila hagymát és az aprított fokhagymát, majd kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a pacalt és tovább pirítjuk 3 percig, majd hozzáadjuk a paprikát és a chilit. 1 percig forgatjuk a wokban, beleöntjük az előkevert szószunkat, majd további 2 perc pirítást követően tálalhatunk is.

csípős pacal
Csípős pacal pirított zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több chilis kaját keresel?

Chilis tepertőkrém

Szezámolajos chili beef basmati rizzsel

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

www.streetkitchen.hu

A pacal, mint alapanyag nagyon közkedvelt Kínában. Tudom, hogy elég megosztó étel, de én személy szerint nagyon szeretem. Pont emiatt Magyarországon is az egyik kedvencem a pacalpörkölt. Most viszont mutatok nektek egy eredeti kínai elkészítési módot, hogy ki tudjátok próbálni, mi milyen fűszerezéssel fogyasztjuk ezt a belsőséget.

Hozzávalók

2 főre
10
cm gyömbér
5 szál
újhagyma
4 db
babérlevél
4 db
csillagánizs
4 ek
kínai főzőbor
500 g
marhapacal
0.5 fej
lila hagyma
3 db
hegyes erős paprika
2 db
chilipaprika
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
2 ek
osztrigaszósz
1 ek
fekete rizsecet
1 tk
fehér bors
0.5 ek
kristálycukor
1 tk
4 ek
étolaj

A csípős pacalhoz a gyömbér egyik felét felcsíkozzuk, a másik felét felszeleteljük, az újhagymát pedig nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk, majd beletesszük a gyömbérszeleteket, az újhagymát, a babérlevelet, a csillagánizst és 2 evőkanál főzőbort, végül az előfőzött pacalt is hozzáadjuk.

Érdemes előfőzött pacalt használni, mert a nyers pacalt akár 3-4 órán keresztül is főzni kell. Nagy lángon forrásig hevítjük, majd kisebb lángra kapcsolunk és fedő alatt, 30 percen keresztül főzzük. Miután ezzel megvagyunk, hideg vízzel átöblítjük. 

Időközben a lila hagymát csíkokra vágjuk, a hegyes erős paprikát kimagozzuk és szintén felcsíkozzuk, a chilipaprikát srégen karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy tálkában összekeverjük a másik 2 evőkanál főzőbort, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a rizsecetet, a fehér borsot, a cukrot és a sót, majd félretesszük későbbi felhasználásra.

Egy wokban olajat melegítünk, hozzáadjuk a csíkozott gyömbért, a lila hagymát és az aprított fokhagymát, majd kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a pacalt és tovább pirítjuk 3 percig, majd hozzáadjuk a paprikát és a chilit. 1 percig forgatjuk a wokban, beleöntjük az előkevert szószunkat, majd további 2 perc pirítást követően tálalhatunk is.

csípős pacal
Csípős pacal pirított zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több chilis kaját keresel?

Chilis tepertőkrém

Szezámolajos chili beef basmati rizzsel

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

Ha tetszett a Csípős pacal zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept