Brutális kaják

Csirkefajitaskukoricásrizzsel

Csirke fajitas kukoricás rizzsel

Hozzávalók
A csirkéhez
300 g
csirkemellfilé
2 ek
olaj
1 mk
őrölt koriandermag
1 mk
őrölt római kömény
2 tk
füstölt pirospaprika
(esetleg simával helyettesíthető)
1 mk
morzsolt oregánó
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 - 5 szál
friss koriander
A pirított paprikához
3 db
kaliforniai paprika vegyes színekben
1 - 2 ek
olaj
só, bors
1 fej
lila hagyma
2 csipet
fokhagyma-granulátum
A rizshez
300 g
maradék főtt rizs
1 ek
olívaolaj
0.5 fej
lila hagyma
1 db
konzerv kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 csipet
őrölt koriandermag
1 csipet
őrölt római kömény
0.5 mk
füstölt pirospaprika
só, bors
0.5 db
lime leve
1 db
paradicsom
1 csokor
koriander
(vagy petrezselyem)
A tálaláshoz
taco kagyló
(elhagyható)
150 g
tejföl

Elkészítés

A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, az olajon elkezdjük lepirítani erős lángon. 

Megszórjuk a korianderrel, római köménnyel, füstölt pirospaprikával és oregánóval. A fokhagymát felszeleteljük, és ezt is a csirkére szórjuk, majd összeforgatjuk, és közepes lángon tovább pirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az aprított korianderrel, és félretesszük.

Közben a paprikát 1 cm vastagon felcsíkozzuk, a csirke pirításához használt forró serpenyőbe dobjuk, és egy kevés olajon, erős lángon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, és néha átpörgetjük, majd rádobjuk a félfőre vágott lila hagymát, megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, kicsit összepirítjuk, végül az egészet kivesszük a serpenyőből.

A maradék rizst a forró serpenyőbe dobjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzákeverjük a finomra vágott lila hagymát és a kukoricát. Ízesítjük korianderrel, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval, borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, belekeverjük a héjától és a belső, kocsonyás részétől megfosztott, egész kicsire összekockázott paradicsomot, majd lehúzzuk a tűzről.

A koriander vagy petrezselyem szárát finomra vágjuk, a leveleit rusztikusan összecsapjuk, és a rizshez keverjük. Ezzel be is fejeztük, ehetjük taco shellbe pakolva, tejföllel meglocsolva, vagy önálló kajaként a rizses körettel.

Elkészítési idő: 30 perc

csirke fajitas
Csirke fajitas kukoricás rizzsel

Még több fajitaaaas kaja:

Fajitas burger chimichurris majonézzel

Fullextrás cukkinisaláta fajitas csirkével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Latin-amerikai hangulat alapcuccokból? Simán! Egy serpenyőben 3 dolog elkészítve? Pipa! Szerintem megéri nekiállni, és a kukoricás rizs is egy izgalmas, új értelmezést kapott.

Hozzávalók

1 - 4 főre
A csirkéhez
300 g
csirkemellfilé
2 ek
olaj
1 mk
őrölt koriandermag
1 mk
őrölt római kömény
2 tk
füstölt pirospaprika
(esetleg simával helyettesíthető)
1 mk
morzsolt oregánó
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 - 5 szál
friss koriander
A pirított paprikához
3 db
kaliforniai paprika vegyes színekben
1 - 2 ek
olaj
só, bors
1 fej
lila hagyma
2 csipet
fokhagyma-granulátum
A rizshez
300 g
maradék főtt rizs
1 ek
olívaolaj
0.5 fej
lila hagyma
1 db
konzerv kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 csipet
őrölt koriandermag
1 csipet
őrölt római kömény
0.5 mk
füstölt pirospaprika
só, bors
0.5 db
lime leve
1 db
paradicsom
1 csokor
koriander
(vagy petrezselyem)
A tálaláshoz
taco kagyló
(elhagyható)
150 g
tejföl

A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, az olajon elkezdjük lepirítani erős lángon. 

Megszórjuk a korianderrel, római köménnyel, füstölt pirospaprikával és oregánóval. A fokhagymát felszeleteljük, és ezt is a csirkére szórjuk, majd összeforgatjuk, és közepes lángon tovább pirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az aprított korianderrel, és félretesszük.

Közben a paprikát 1 cm vastagon felcsíkozzuk, a csirke pirításához használt forró serpenyőbe dobjuk, és egy kevés olajon, erős lángon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, és néha átpörgetjük, majd rádobjuk a félfőre vágott lila hagymát, megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, kicsit összepirítjuk, végül az egészet kivesszük a serpenyőből.

A maradék rizst a forró serpenyőbe dobjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzákeverjük a finomra vágott lila hagymát és a kukoricát. Ízesítjük korianderrel, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval, borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, belekeverjük a héjától és a belső, kocsonyás részétől megfosztott, egész kicsire összekockázott paradicsomot, majd lehúzzuk a tűzről.

A koriander vagy petrezselyem szárát finomra vágjuk, a leveleit rusztikusan összecsapjuk, és a rizshez keverjük. Ezzel be is fejeztük, ehetjük taco shellbe pakolva, tejföllel meglocsolva, vagy önálló kajaként a rizses körettel.

Elkészítési idő: 30 perc

csirke fajitas
Csirke fajitas kukoricás rizzsel

Még több fajitaaaas kaja:

Fajitas burger chimichurris majonézzel

Fullextrás cukkinisaláta fajitas csirkével

Ha tetszett a Csirke fajitas kukoricás rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept