Alapreceptek

Csirkemájpörkölt

Csirkemájpörkölt

Hozzávalók
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(kb. 120 g)
4 ek
olaj
só, bors
0.5 mk
őrölt fűszerkömény
kb. 1,5 l víz
1 ek
pirospaprika
1 db
paradicsom
(kb. 120 g)
1 - 2 db
babérlevél
A máj pirításához
500 g
csirkemáj
2 ek
olaj
só, bors
1 mk
morzsolt majoranna

Elkészítés

A csirkemájpörkölt elkészítéséhez a pörköltalappal indítunk. Ehhez a hagymát, a fokhagymát és a paprikát finomra vágjuk, majd az olajon, egy lábasban közepesen erős lángon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a köménnyel, és felöntjük kb. 100 ml vízzel.

Visszaforraljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük újabb 100 ml vízzel, és beledobjuk a babérlevelet is. Ismét visszaforraljuk, majd többször felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Végeredményben kb. 50 perc alatt sűrű pörköltalapot kapunk. 

Az utolsó 10 perc előtt egy serpenyőt erős lángon felhevítünk. A májat megtisztítjuk, majd az olajon erősen körbepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és 10-15 perc alatt készre pároljuk az alapban. Nokedlivel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.

csirkemájpörkölt
Csirkemájpörkölt

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több csirkemájból készült recept:

Baconbe tekert csirkemáj
Lecsós pirított csirkemáj
Marsala boros-csirkemájkrémes crostini
Resztelt májas burger

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a csirkemájat, mert egészséges, olcsó, és jól elkészítve finom is. Habár pörkölt nem sűrűn készül belőle, mi azért kipróbáltuk, és szerintünk megéri. Mindenképpen próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(kb. 120 g)
4 ek
olaj
só, bors
0.5 mk
őrölt fűszerkömény
kb. 1,5 l víz
1 ek
pirospaprika
1 db
paradicsom
(kb. 120 g)
1 - 2 db
babérlevél
A máj pirításához
500 g
csirkemáj
2 ek
olaj
só, bors
1 mk
morzsolt majoranna

A csirkemájpörkölt elkészítéséhez a pörköltalappal indítunk. Ehhez a hagymát, a fokhagymát és a paprikát finomra vágjuk, majd az olajon, egy lábasban közepesen erős lángon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a köménnyel, és felöntjük kb. 100 ml vízzel.

Visszaforraljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük újabb 100 ml vízzel, és beledobjuk a babérlevelet is. Ismét visszaforraljuk, majd többször felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Végeredményben kb. 50 perc alatt sűrű pörköltalapot kapunk. 

Az utolsó 10 perc előtt egy serpenyőt erős lángon felhevítünk. A májat megtisztítjuk, majd az olajon erősen körbepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és 10-15 perc alatt készre pároljuk az alapban. Nokedlivel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.

csirkemájpörkölt
Csirkemájpörkölt

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több csirkemájból készült recept:

Baconbe tekert csirkemáj
Lecsós pirított csirkemáj
Marsala boros-csirkemájkrémes crostini
Resztelt májas burger

Ha tetszett a csirkemájpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése