A csirkemájpörkölt elkészítéséhez a pörköltalappal indítunk. Ehhez a hagymát, a fokhagymát és a paprikát finomra vágjuk, majd az olajon, egy lábasban közepesen erős lángon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a köménnyel, és felöntjük kb. 100 ml vízzel.
Visszaforraljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük újabb 100 ml vízzel, és beledobjuk a babérlevelet is. Ismét visszaforraljuk, majd többször felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Végeredményben kb. 50 perc alatt sűrű pörköltalapot kapunk.
Az utolsó 10 perc előtt egy serpenyőt erős lángon felhevítünk. A májat megtisztítjuk, majd az olajon erősen körbepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és 10-15 perc alatt készre pároljuk az alapban. Nokedlivel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc
Még több csirkemájból készült recept:
Baconbe tekert csirkemáj
Lecsós pirított csirkemáj
Marsala boros-csirkemájkrémes crostini
Resztelt májas burger