Az újragondolt csirkepaprikás elsőként nagyobb darabokra nyessük a kápiát, és a far-hátak, valamint egy kevés olaj társaságában megpirítjuk a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
Félfőre vágjuk a hagymát, és sertészsíron elkezdjük lepirítani, persze meg is sózzuk közben. Amikor már aranybarna a hagyma, mehet rá a paradicsompüré és a chilipaszta, amivel szintén átpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sima és a füstölt fűszerpaprikát, és ezzel is kissé kipirítjuk. Ráküldjük a szeletelt fokhagymát, és felhúzzuk 750 ml vízzel. Beledobjuk a far-hátakat meg a kápiát, hozzáöntjük a kisült szaftot is, aztán lecsavarjuk a lángot, és lefedve hagyjuk rotyogni.
A csirkecombokat lollipop (azaz nyalóka) formára vágjuk, ami nagyjából annyiból áll, hogy szépen megtisztítjuk a csontját, és gömb alakúra formázzuk a húsrészt. Ezután megszabadítjuk őket a bőrüktől, amit félreteszünk. Így már mehetnek is a paprikás mártásba.
Csirkebőrchips:
A bőröket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, lefedjük még egy darab sütőpapírral, majd egy másik tepsit helyezünk rá nehezékként. Így tesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, hogy ropogósra süljenek.
Specli:
A speclihez kikeverjük a tejfölt a liszttel, a tojással és a tojássárgájával, és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tésztát a klasszik nokedlivel ellentétben jól ki kell dolgozni, aztán mehet 30 percre pihenni a hűtőbe. Miután pihent a tészta, egy burgonyanyomóba tesszük, és az eszköz végét a gyöngyöző vízbe lógatva lassan kinyomjuk belőle. A megfőtt speclit aztán lepirítjuk egy kevés sertészsíron.
A csirkepaprikás befejezése:
Ha megfőtt a paprikás, kiszedjük belőle a húsokat, és a mártást simára turmixoljuk. Újra felforraljuk, a tejfölből és lisztből pedig habarást készítünk, amivel hőkiegyenlítés után besűrítjük. Jöhet is a tálalás: a specliből pakolunk egy adagot a tányér közepére, mehetnek rá a combok, köré öntjük a mártást, és a tetejére helyezzük a csirkebőrchipset.

- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 15 perc
- Pihentetés: 30 perc