Brutális kaják

Csülökpéknémódra

Csülök pékné módra

Hozzávalók
1 db
nagyobb hátsó csülök
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.5 fej
zeller
2 fej
hagyma
1 fej
fokhagyma
4 - 5 db
babérlevél
100 ml
fehérbor
só, szemes bors
1 csokor
petrezselyem
A körethez
100 g
sertészsír
1 kg
krumpli pucolva
500 g
hagyma
500 g
lila hagyma
2 fej
fokhagyma
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
majoránna
1 tk
őrölt kömény
só, színes bors
300 ml
búzasör

Elkészítés

A csülök pékné módra egy igazi klasszik, brutális fogás, amit pofonegyszerű megcsinálni. A pékné módon történő elkészítés köretet is biztosít a csülökhöz, így nincs más hátra, bátran kezdjünk neki a főzésnek, aztán pedig toljuk be az egészet!

A recept:

A csülökhöz egy lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.

Csülök pékné módra

Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tárkonyos csülökleves újhagymás pesztóval töltött derelyével

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

www.streetkitchen.hu

Ha fel kellene sorolni néhány olyan ételt, ami valóban a világ legjobbja, a ropogósra sült csülök tuti bekerülne közéjük.

Hozzávalók

4 főre
1 db
nagyobb hátsó csülök
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.5 fej
zeller
2 fej
hagyma
1 fej
fokhagyma
4 - 5 db
babérlevél
100 ml
fehérbor
só, szemes bors
1 csokor
petrezselyem
A körethez
100 g
sertészsír
1 kg
krumpli pucolva
500 g
hagyma
500 g
lila hagyma
2 fej
fokhagyma
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
majoránna
1 tk
őrölt kömény
só, színes bors
300 ml
búzasör

A csülök pékné módra egy igazi klasszik, brutális fogás, amit pofonegyszerű megcsinálni. A pékné módon történő elkészítés köretet is biztosít a csülökhöz, így nincs más hátra, bátran kezdjünk neki a főzésnek, aztán pedig toljuk be az egészet!

A recept:

A csülökhöz egy lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.

Csülök pékné módra

Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tárkonyos csülökleves újhagymás pesztóval töltött derelyével

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

Ha tetszett a Csülök pékné módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept