A cukkini savanyúságként is nagyon jó! Ennek az első lépése, hogy a cukkinit megmossuk és zöldségpucolóval vékony szalagokat vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A fokhagymát vékony szeletekre, a lila hagymát pedig cikkekre vágjuk.
A vizet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a sót, a kristálycukrot, az ecetet, a borsot, a koriandermagot, a rózsaborsot, és 5 percig főzzük.
Az így kapott levet mindenestől beleöntjük egy csírátlanított dunsztosüvegbe, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beletesszük a szalagokra vágott cukkinit, a fokhagymát, a lila hagymát és a kaprot. Óvatosan átkeverjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Innentől már csak a kedvenc ételünk mellé kell fogyasztani.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 1,5 óra