Savanyúságok

Cukkinisavanyúság

Cukkinisavanyúság

Hozzávalók
1 kg
cukkini
8 gerezd
fokhagyma
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 l
víz
1 ek
200 g
kristálycukor
80 ml
ecet
1 ek
egész fekete bors
1 tk
koriandermag
1 tk
rózsabors
1 csokor
kapor

Elkészítés

A cukkini savanyúságként is nagyon jó! Ennek az első lépése, hogy a cukkinit megmossuk és zöldségpucolóval vékony szalagokat vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A fokhagymát vékony szeletekre, a lila hagymát pedig cikkekre vágjuk. 

A vizet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a sót, a kristálycukrot, az ecetet, a borsot, a koriandermagot, a rózsaborsot, és 5 percig főzzük.

Az így kapott levet mindenestől beleöntjük egy csírátlanított dunsztosüvegbe, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beletesszük a szalagokra vágott cukkinit, a fokhagymát, a lila hagymát és a kaprot. Óvatosan átkeverjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Innentől már csak a kedvenc ételünk mellé kell fogyasztani.

cukkini savanyusag
Cukkinisavanyúság (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 1,5 óra

Ha esetleg nem éred be ennyivel, mutatunk még négy nagyon király savanyúságot:

Kovászolt zöldbab

Savanyú káposzta házilag

Ecetes lila hagyma

Káposztával töltött paprika

www.streetkitchen.hu

Cukkiniből nem lehet savanyúságot készíteni? Hold my beer! Szerintem az uborkát innentől le is fogjátok cserélni.

Hozzávalók

4 adaghoz
1 kg
cukkini
8 gerezd
fokhagyma
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 l
víz
1 ek
200 g
kristálycukor
80 ml
ecet
1 ek
egész fekete bors
1 tk
koriandermag
1 tk
rózsabors
1 csokor
kapor

A cukkini savanyúságként is nagyon jó! Ennek az első lépése, hogy a cukkinit megmossuk és zöldségpucolóval vékony szalagokat vágunk belőle, majd egy tálba tesszük. A fokhagymát vékony szeletekre, a lila hagymát pedig cikkekre vágjuk. 

A vizet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a sót, a kristálycukrot, az ecetet, a borsot, a koriandermagot, a rózsaborsot, és 5 percig főzzük.

Az így kapott levet mindenestől beleöntjük egy csírátlanított dunsztosüvegbe, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beletesszük a szalagokra vágott cukkinit, a fokhagymát, a lila hagymát és a kaprot. Óvatosan átkeverjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Innentől már csak a kedvenc ételünk mellé kell fogyasztani.

cukkini savanyusag
Cukkinisavanyúság (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 1,5 óra

Ha esetleg nem éred be ennyivel, mutatunk még négy nagyon király savanyúságot:

Kovászolt zöldbab

Savanyú káposzta házilag

Ecetes lila hagyma

Káposztával töltött paprika

Ha tetszett a Cukkinisavanyúság receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept