Cukkini receptek

Cukkinisrizottó

Cukkinis rizottó

Hozzávalók
0.5 db
cukkini
(260 g/db)
2 ek
olívaolaj
1 db
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
rizottórizs
120 ml
száraz fehérbor
só, bors
4 szál
friss kakukkfű
kb. 700 ml zöldségalaplé vagy víz
50 g
reszelt parmezán
a tálaláshoz
20 g
parmezán
2 szál
friss kakukkfű
0.5 db
citrom héja
100 g
vaj

Elkészítés

A cukkinis rizottó elkészítéséhez először a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és félrerakjuk. Közepesen magas hőfokon üvegesre pirítjuk az olívaolajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a rizst, pár perc alatt átmelegítjük, aztán felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a kakukkfűágakat is. Mikor a rizs magába szívta a bort, hozzáadjuk az alaplé negyedét és a reszelt cukkinit. Amikor ezt is felszívta a rizs, jöhet még egy negyed adag alaplé, és így adagoljuk hozzá addig, amíg elfogy a folyadék. Közben érdemes időnként megkóstolni, hogy csekkoljuk, hol tart a puhulásban a rizs. 

Amikor megfőtt a rizs, lehúzzuk a tűzről, belereszeljük a parmezánt és beledobjuk a 4-5 kockára vágott vajat is. Elkeverjük, majd ha elolvadt a vaj, már tálalhatjuk is a szép krémes a rizottónkat, a tetején reszelt parmezánnal, kevés kakukkfűlevéllel és frissen reszelt citromhéjjal.

cukkinis-rizotto
Cukkinis rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 50 perc

A cukkinis rizottó után ezeket a cukkinis recepteket is próbáld ki!

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Cukkinis csirkemell

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

www.streetkitchen.hu

Ha maradt meg otthon egy kisebb darab cukkinid, amiből levest készíteni már nem éri meg, akkor használd fel egy príma, krémes rizottóhoz!

Hozzávalók

2 főre
0.5 db
cukkini
(260 g/db)
2 ek
olívaolaj
1 db
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
rizottórizs
120 ml
száraz fehérbor
só, bors
4 szál
friss kakukkfű
kb. 700 ml zöldségalaplé vagy víz
50 g
reszelt parmezán
a tálaláshoz
20 g
parmezán
2 szál
friss kakukkfű
0.5 db
citrom héja
100 g
vaj

A cukkinis rizottó elkészítéséhez először a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és félrerakjuk. Közepesen magas hőfokon üvegesre pirítjuk az olívaolajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a rizst, pár perc alatt átmelegítjük, aztán felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a kakukkfűágakat is. Mikor a rizs magába szívta a bort, hozzáadjuk az alaplé negyedét és a reszelt cukkinit. Amikor ezt is felszívta a rizs, jöhet még egy negyed adag alaplé, és így adagoljuk hozzá addig, amíg elfogy a folyadék. Közben érdemes időnként megkóstolni, hogy csekkoljuk, hol tart a puhulásban a rizs. 

Amikor megfőtt a rizs, lehúzzuk a tűzről, belereszeljük a parmezánt és beledobjuk a 4-5 kockára vágott vajat is. Elkeverjük, majd ha elolvadt a vaj, már tálalhatjuk is a szép krémes a rizottónkat, a tetején reszelt parmezánnal, kevés kakukkfűlevéllel és frissen reszelt citromhéjjal.

cukkinis-rizotto
Cukkinis rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 50 perc

A cukkinis rizottó után ezeket a cukkinis recepteket is próbáld ki!

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Cukkinis csirkemell

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Ha tetszett a Cukkinis rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept