Street Kitchen

Currysspárgakrémleves

Currys spárgakrémleves

Hozzávalók
30 g
vaj
30 g
vaj
500 g
friss fehér spárga
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1
cm friss gyömbér
só, bors
1 ek
currypor
100 g
tisztított krumpli
800 - 1000 ml
zöldségalaplé vagy víz
0.5 db
lime
A tetejére
a spárga csúcsai
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A spárga fás végeit levágjuk, majd vékonyan a krumplihámozóval meghámozzuk, hogy ne legyen keserű a leves. Levágjuk a csúcsait, félrerakjuk, a maradék spárgát pedig 3-4 darabba vágjuk. Felmelegítjük az olajat és a vajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a curryvel. 

Beledobjuk a feldarabolt spárgát, a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével vagy vízzel és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ez kb. 15 perc. Belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, leturmixoljuk, majd ha még sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.

A tetejére való vajat egy gyorsforralóban kicsit megbarnítjuk, beledobjuk a félretett spárgacsúcsokat, közben sózzuk, borsozzuk. Kb. 2 percig pirítjuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A levest ezzel a feltéttel tálaljuk.

currys-spargakremleves
Currys spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több spárgás recept a Street Kitchenről:

Spárga leveles tésztában

Tejszínes-spárgás tészta

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

www.streetkitchen.hu

Ha már annyira dübörög a spárgaszezon, hogy mindennap azt esztek, és már unjátok a klasszik recepteket, újítsatok be ezzel a krémlevessel.

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
30 g
vaj
500 g
friss fehér spárga
1 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1
cm friss gyömbér
só, bors
1 ek
currypor
100 g
tisztított krumpli
800 - 1000 ml
zöldségalaplé vagy víz
0.5 db
lime
A tetejére
a spárga csúcsai
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem

A spárga fás végeit levágjuk, majd vékonyan a krumplihámozóval meghámozzuk, hogy ne legyen keserű a leves. Levágjuk a csúcsait, félrerakjuk, a maradék spárgát pedig 3-4 darabba vágjuk. Felmelegítjük az olajat és a vajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a curryvel. 

Beledobjuk a feldarabolt spárgát, a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével vagy vízzel és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ez kb. 15 perc. Belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, leturmixoljuk, majd ha még sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.

A tetejére való vajat egy gyorsforralóban kicsit megbarnítjuk, beledobjuk a félretett spárgacsúcsokat, közben sózzuk, borsozzuk. Kb. 2 percig pirítjuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A levest ezzel a feltéttel tálaljuk.

currys-spargakremleves
Currys spárgakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több spárgás recept a Street Kitchenről:

Spárga leveles tésztában

Tejszínes-spárgás tészta

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Ha tetszett a Currys spárgakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept