A csirkemellet kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A diót egy aprítógépben durvára törjük, és a zsemlemorzsához keverjük, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Szerintem ropogósabb lesz a panír, ha szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet állni a bepanírozott húst, szóval ha van időnk, akkor várjuk ki ezt az időt.
Egy serpenyőben 180 fokra melegítjük az olajat, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük benne a krumplikat. Amikor megsült a krumpli, a húst is aranybarnára sütjük, kb. 3 perc alatt. Egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges olajat a húsról, majd a krumplival és ketchuppal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 50 perc
Még több finom hús és halétel gyerekeknek és felnőtteknek:
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával