Fantasztikus desszertek

Édesburgonyásbrownievegánkaramellszósszal

Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal

Hozzávalók
A brownie-hoz
400 g
édesburgonya
4 szem
datolya
3 tk
mogyoróvaj
3 ek
holland kakaópor
3 ek
zabpehelyliszt
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
0.5 ek
vaníliaaroma
50 g
pekándió
30 g
csokipasztilla
A vegán karamellszószhoz
100 g
datolya
100 ml
mandulatej
0.5 db
citrom leve
A tetejére
10 g
pekándió

Elkészítés

Az édesburgonyás brownie-hoz az édesburgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és mikróban, 800 W-on 6-8 perc alatt megpuhítjuk. Ha megpuhult, hagyjuk kicsit hűlni, majd egy késes aprítóban krémesre turmixoljuk. 

Hozzákeverjük az aprított datolyát, a mogyoróvajat, a kakaóport, a zablisztet, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliaaromát, és turmixolunk rajta még egyet. Végül belekeverjük a felaprított pekándiót és a csokipasztillát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 165 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. 

A vegán karamellszószhoz a datolyát tejbe áztatjuk, majd az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk, közben hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a brownie megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a tetejére kenjük a „karamellszószunkat” és pirított pekándiószemekkel díszítjük.

edesburgonyas-brownie-vegan-karamellszosszal
Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 15 perc

Az édesburgonyás brownie után jöhet még pár hasonló recept? Ezeket csekkoljátok!

Sütőtökös brownie teljes kiőrlésű liszttel

Kávés brownie

Édesburgonyás zabkeksz

www.streetkitchen.hu

A Konyhafőnök dobogósa, Obersovszky Nóra az SK bázisára már kisbabájával együtt érkezett, és egy szuper, mentes nasit dobott össze édesburgonyás brownie formájában!

pictogram

Vega

Hozzávalók

1 23 x 15 cm-es tepsihez
A brownie-hoz
400 g
édesburgonya
4 szem
datolya
3 tk
mogyoróvaj
3 ek
holland kakaópor
3 ek
zabpehelyliszt
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
0.5 ek
vaníliaaroma
50 g
pekándió
30 g
csokipasztilla
A vegán karamellszószhoz
100 g
datolya
100 ml
mandulatej
0.5 db
citrom leve
A tetejére
10 g
pekándió

Az édesburgonyás brownie-hoz az édesburgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és mikróban, 800 W-on 6-8 perc alatt megpuhítjuk. Ha megpuhult, hagyjuk kicsit hűlni, majd egy késes aprítóban krémesre turmixoljuk. 

Hozzákeverjük az aprított datolyát, a mogyoróvajat, a kakaóport, a zablisztet, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliaaromát, és turmixolunk rajta még egyet. Végül belekeverjük a felaprított pekándiót és a csokipasztillát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 165 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. 

A vegán karamellszószhoz a datolyát tejbe áztatjuk, majd az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk, közben hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a brownie megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a tetejére kenjük a „karamellszószunkat” és pirított pekándiószemekkel díszítjük.

edesburgonyas-brownie-vegan-karamellszosszal
Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: 15 perc

Az édesburgonyás brownie után jöhet még pár hasonló recept? Ezeket csekkoljátok!

Sütőtökös brownie teljes kiőrlésű liszttel

Kávés brownie

Édesburgonyás zabkeksz

Ha tetszett az Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept