Az édesburgonyás zabkeksz első lépéseként az édesburgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A vajat kicsit kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tojást, a kihűlt pürét, és ezek után a többi hozzávalót is.
Egy fagyiskanállal vagy két evőkanállal kiadagoljuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-27 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Édesburgonyás zabkeksz (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A zabkekszrajongók nem maradnak receptek nélkül, ezeket is próbáljátok ki:
Ezt a puha kekszet még Timi is imádta, pedig ő aztán nem egy édesszájú ember. A csipet fahéj tökéletesen kiemeli az egészet, nem nyomja el az ízeket, csak éppen jelez, hogy „Hé, én is itt vagyok!” – és milyen jól teszi!
Hozzávalók
10 - 12 darabhoz
300 g
édesburgonya
(nyersen, nem tisztított mennyiség)
50 g
puha vaj
80 g
barna cukor
1 db
tojás
50 g
zabliszt
50 g
finomliszt
50 g
zabpehely
1 mk
sütőpor
1 mk
szódabikarbóna
1 csipet
só
150 g
étcsoki pasztilla
1 csipet
fahéj
Az édesburgonyás zabkeksz első lépéseként az édesburgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A vajat kicsit kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tojást, a kihűlt pürét, és ezek után a többi hozzávalót is.
Egy fagyiskanállal vagy két evőkanállal kiadagoljuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-27 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Édesburgonyás zabkeksz (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A zabkekszrajongók nem maradnak receptek nélkül, ezeket is próbáljátok ki:
Ha tetszett az Édesburgonyás zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!