Egyserpenyős kaják

Egylábasosparadicsomos-tonhalaspenne

Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
penne
400 g
konzerv darabolt paradicsom
600 ml
víz
250 g
koktélparadicsom
100 g
fekete olajbogyó
só, bors
2 konzerv
tonhal
(320 g)

Elkészítés

A paradicsomos-tonhalas penne első lépéseként az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és közepes hőfokon 3-4 percig dinszteljük. Ezt követően hozzáadjuk a pennét, majd 1 perc pirítás után felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel.

Amikor a tészta már majdnem puha, beletesszük a felezett koktélparadicsomokat és az olajbogyót is. Összekeverjük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, ezután időnként megkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Végül tálaláskor megszórjuk a lecsöpögtetett tonhallal.

egylabasos-paradicsomos-tonhalas-penne
Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Már megvásárolható NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!

Még több egylábasos és egyserpenyős recept:

Babos-kolbászos egytálétel

Egylábasos csicseriborsós curry

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

www.streetkitchen.hu

Mostantól nem kell leragadnod a rántott húsos szendvicsnél, ha kempingezésre adod a fejed. Itt egy rendkívül egyszerűen elkészíthető paradicsomos tészta, amit nyugodtan próbálj ki akár otthon is.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
penne
400 g
konzerv darabolt paradicsom
600 ml
víz
250 g
koktélparadicsom
100 g
fekete olajbogyó
só, bors
2 konzerv
tonhal
(320 g)

A paradicsomos-tonhalas penne első lépéseként az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát és közepes hőfokon 3-4 percig dinszteljük. Ezt követően hozzáadjuk a pennét, majd 1 perc pirítás után felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel.

Amikor a tészta már majdnem puha, beletesszük a felezett koktélparadicsomokat és az olajbogyót is. Összekeverjük, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, ezután időnként megkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Végül tálaláskor megszórjuk a lecsöpögtetett tonhallal.

egylabasos-paradicsomos-tonhalas-penne
Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Már megvásárolható NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!

Még több egylábasos és egyserpenyős recept:

Babos-kolbászos egytálétel

Egylábasos csicseriborsós curry

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Ha tetszett az Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept