Egy lábasba szórjuk a vaníliás pudingport, hozzáöntünk 150 ml tejet, mehet hozzá a fahéj és a cukor, majd csomómentesre keverjük egy habverővel.
Hozzáadjuk a maradék tejet, a kimagozott cseresznyéket, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor kezd kicsit besűrűsödni, beletesszük a citromlével elkevert tejfölt, alaposan összekeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük.
Ehetjük langyosan is, de kihűtve lesz az igazi.
Egyszerűcseresznyeleves
Ha van egy kis cseresznyéd otthon (vagy a fagyasztóban lapul pár zacskó), és valami frissítőre vágysz, akkor ezt a levest muszáj kipróbálnod. Tényleg gyerekjáték az egész, de a végeredmény olyan, mintha egy fancy vendéglőben lennél.

Vega
Ez az egyszerű cseresznyeleves az igazi nyári mentőöv, ha gyorsan kell valami frissítő, de nem akarsz órákat a tűzhely mellett izzadni. A vaníliás pudingpor trükkje garantálja a krémes textúrát, a tejföl és a citrom pedig tökéletesen ellensúlyozza a gyümölcs édességét. Friss vagy fagyasztott cseresznyével is működik, és akár desszertként, akár előételként is megállja a helyét.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy lábasba szórjuk a vaníliás pudingport, hozzáöntünk 150 ml tejet, mehet hozzá a fahéj és a cukor, majd csomómentesre keverjük egy habverővel.
Hozzáadjuk a maradék tejet, a kimagozott cseresznyéket, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor kezd kicsit besűrűsödni, beletesszük a citromlével elkevert tejfölt, alaposan összekeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük.
Ehetjük langyosan is, de kihűtve lesz az igazi.

Ez az egyszerű cseresznyeleves igazi nyári jolly joker: gyors, könnyű és elképesztően finom. Akár egy forró nap végén desszertként, akár ebéd előtt előételként tálalod, garantáltan mosolyt csal az arcokra.
Hasznos tudnivalók
Cseresznye: ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, olvaszd ki és csepegtesd le, mielőtt hozzáadod.
Pudingpor: vaníliás helyett próbálhatod epres vagy tejszínes változattal is, extra csavarként.
Tejföl: növényi tejföllel is működik, ha laktózmentes vagy vegán verzióban gondolkodsz.
Citrom: csak friss citrom levét használd – a savasságától lesz igazán üdítő a leves.
Tálalás: hűtve a legjobb, de egy kis friss mentalevél vagy jégkocka is jól áll neki, ha igazán lehűtenéd.
Ezek a cseresznyés receptek is érdekelhetnek, ha az egyszerű cseresznyeleves bejött:
Ha tetszett az Egyszerű cseresznyeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!