A legjobb reggelik

Sütőbensülteper,fetakrémmelpirítóson

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Hozzávalók
olívaolaj
Hozzávalók 4 főre
A sült eperhez
500 g
friss eper
2 ek
olívaolaj
1 csipet
1 csipet
bors
1 tk
balzsamecet
A fetakrémhez
200 g
krémes feta
70 ml
hideg habtejszín
A tálaláshoz
6 - 8 szelet
rusztikus, kovászos kenyér
méz ízlés szerint
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

Nem gondolnátok, de ez eper és a feta egészen fantasztikus párost alkotnak, ami pedig végleg felteszi az i-re a pontot, az a csurgatott méz!

Az epret, ha nagyobb, akkor elfelezzük, ha normál méretű, egészben hagyjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy kisebb tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, félidőben megkeverve megsütjük.

A fetát fellazítjuk egy habverővel, beleöntjük a tejszínt, és 2-3 percig habosítjuk. A kenyérszeleteket egy száraz serpenyőben vagy egy kenyérpirítóban megpirítjuk, és hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletű legyen tálalás előtt, mert így nem olvad meg rajta a krém.

A pirított kenyeret megkenjük a fetakrémmel, rápakolunk 2-3 eperdarabot, meglocsoljuk néhány csepp mézzel, olívaolajjal, és friss bazsalikommal tálaljuk.

Előkészítési idő: 35 perc

eper feta
Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Ezeket is nézd meg:

Sütőben sült feta házi tahini krémmel

3-féle eperkompót

www.streetkitchen.hu

Igazi villantós, előétel vagy leves utáni bruschetta-szerűség. Minden hozzávalóból érdemes a legjobb minőségűt venni, mert ez az étel tényleg így működik a legjobban!

Hozzávalók

4 főre
olívaolaj
Hozzávalók 4 főre
A sült eperhez
500 g
friss eper
2 ek
olívaolaj
1 csipet
1 csipet
bors
1 tk
balzsamecet
A fetakrémhez
200 g
krémes feta
70 ml
hideg habtejszín
A tálaláshoz
6 - 8 szelet
rusztikus, kovászos kenyér
méz ízlés szerint
1 csokor
friss bazsalikom

Nem gondolnátok, de ez eper és a feta egészen fantasztikus párost alkotnak, ami pedig végleg felteszi az i-re a pontot, az a csurgatott méz!

Az epret, ha nagyobb, akkor elfelezzük, ha normál méretű, egészben hagyjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy kisebb tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, félidőben megkeverve megsütjük.

A fetát fellazítjuk egy habverővel, beleöntjük a tejszínt, és 2-3 percig habosítjuk. A kenyérszeleteket egy száraz serpenyőben vagy egy kenyérpirítóban megpirítjuk, és hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletű legyen tálalás előtt, mert így nem olvad meg rajta a krém.

A pirított kenyeret megkenjük a fetakrémmel, rápakolunk 2-3 eperdarabot, meglocsoljuk néhány csepp mézzel, olívaolajjal, és friss bazsalikommal tálaljuk.

Előkészítési idő: 35 perc

eper feta
Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Ezeket is nézd meg:

Sütőben sült feta házi tahini krémmel

3-féle eperkompót

Ha tetszett a Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept