Kikeverjük a szójaszószt a gyömbérporral, a fokhagymaporral, a gochujanggal és a szezámolajjal.
A befőttesüvegek aljára egyenlően elosztjuk a szószt, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt gomba, a bébispenót, a felcsíkozott sárgarépa és a felkarikázott újhagyma.
Eloszlatjuk az üvegekben az udon tésztát is, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Lezárjuk az üveget és mehetnek a hűtőbe, ahol 4-5 napig is elállnak.
Lobogó, forró vízzel felöntjük a befőttet, összerázzuk és visszazárjuk, majd hagyjuk állni 8-10 percig. Ekkor kiöntjük egy tálba, és egy kevés lime-lével meglocsolva tálaljuk.
Expresszramenbefőttesüvegben

Ez a gyors, praktikus és teljesen növényi alapú udon tál tökéletes „grab & go” megoldás: minden alapanyag – a répa, a gomba, a bébispenót, az udon tészta és a szuper egyszerű házi szósz – előre rétegezve vár a befőttesüvegben a hűtőben. Amikor megéhezel, csak felöntöd forró vízzel, lezárod pár percre, és már kész is a gőzölgő, friss, tálalásra kész egytálétel. Gyors, finom, vegán – és tökéletes a rohanós napokra.
Vega
Laktózmentes
Vegán
Ez a expressz ramen befőttesüvegben az a fajta egytálétel, amit percek alatt összedobsz, reggel a hűtőbe teszed, délben meg csak felöntöd forró vízzel – és már indíthatod is az ízutazást Ázsiába. Tökéletes a rohanós napokra és igazán növényi alapú.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Te is imádod a meal prepet🥡, vagyis amikor összedobsz egy nagyobb adag kaját, amivel letudod a főzést pár napra, és amit bármikor kivehetsz a hűtőből, és pillanatok alatt megvagy az ebéddel? ⏲️😍 Akkor pont jó helyen vagy, mert Ádámnak van egy tuti mealprep-ötlete! Az expressz ramen befőttesüvegben már recepttel együtt a streetkitchen.hu-n! #Samsung #SmartThings #SidebySide #FamilyHub ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
Elkészítés
Kikeverjük a szójaszószt a gyömbérporral, a fokhagymaporral, a gochujanggal és a szezámolajjal.
A befőttesüvegek aljára egyenlően elosztjuk a szószt, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt gomba, a bébispenót, a felcsíkozott sárgarépa és a felkarikázott újhagyma.
Eloszlatjuk az üvegekben az udon tésztát is, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Lezárjuk az üveget és mehetnek a hűtőbe, ahol 4-5 napig is elállnak.
Lobogó, forró vízzel felöntjük a befőttet, összerázzuk és visszazárjuk, majd hagyjuk állni 8-10 percig. Ekkor kiöntjük egy tálba, és egy kevés lime-lével meglocsolva tálaljuk.

Ez a befőttesüveges ramen nemcsak praktikus, hanem látványos is – ideális meal prep azoknak, akik egész héten gyorsan, de jól akarnak enni. Tökéletes irodába, suliba vagy akár kirándulásra is. Csak forró vizet kell hozzáadni, és máris kész a forró, tápláló, teljesen növényi tésztaleves.
Ha imádod az ázsiai ízeket és a gyors megoldásokat, mint ez az expressz ramen befőttesüvegben, ezeket a recepteket is próbáld ki:
Ha tetszett az expressz ramen befőttesüvegben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



