Ázsiai kaják

Expresszramenbefőttesüvegben

Expressz ramen befőttesüvegben
Expressz ramen befőttesüvegben

Hozzávalók
80 ml
sötét szójaszósz
4 tk
gyömbérpor
4 tk
fokhagymapor
4 tk
gochujang
4 ek
szezámolaj
200 g
barna csiperke
100 g
bébispenót
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
100 g
újhagyma
200 g
udon tészta
4 ek
pirított szezámmag
2 db
lime

Elkészítés
  1. Kikeverjük a szójaszószt a gyömbérporral, a fokhagymaporral, a gochujanggal és a szezámolajjal.

  2. A befőttesüvegek aljára egyenlően elosztjuk a szószt, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt gomba, a bébispenót, a felcsíkozott sárgarépa és a felkarikázott újhagyma. 

  3. Eloszlatjuk az üvegekben az udon tésztát is, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Lezárjuk az üveget és mehetnek a hűtőbe, ahol 4-5 napig is elállnak.

  4. Lobogó, forró vízzel felöntjük a befőttet, összerázzuk és visszazárjuk, majd hagyjuk állni 8-10 percig. Ekkor kiöntjük egy tálba, és egy kevés lime-lével meglocsolva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a gyors, praktikus és teljesen növényi alapú udon tál tökéletes „grab & go” megoldás: minden alapanyag – a répa, a gomba, a bébispenót, az udon tészta és a szuper egyszerű házi szósz – előre rétegezve vár a befőttesüvegben a hűtőben. Amikor megéhezel, csak felöntöd forró vízzel, lezárod pár percre, és már kész is a gőzölgő, friss, tálalásra kész egytálétel. Gyors, finom, vegán – és tökéletes a rohanós napokra.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Ez a expressz ramen befőttesüvegben az a fajta egytálétel, amit percek alatt összedobsz, reggel a hűtőbe teszed, délben meg csak felöntöd forró vízzel – és már indíthatod is az ízutazást Ázsiába. Tökéletes a rohanós napokra és igazán növényi alapú.

@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Te is imádod a meal prepet🥡, vagyis amikor összedobsz egy nagyobb adag kaját, amivel letudod a főzést pár napra, és amit bármikor kivehetsz a hűtőből, és pillanatok alatt megvagy az ebéddel? ⏲️😍 Akkor pont jó helyen vagy, mert Ádámnak van egy tuti mealprep-ötlete! Az expressz ramen befőttesüvegben már recepttel együtt a streetkitchen.hu-n! #Samsung #SmartThings #SidebySide #FamilyHub ♬ eredeti hang - streetkitchenhu

Hozzávalók

4 db 400-500 ml-es befőtthöz
80 ml
sötét szójaszósz
4 tk
gyömbérpor
4 tk
fokhagymapor
4 tk
gochujang
4 ek
szezámolaj
200 g
barna csiperke
100 g
bébispenót
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
100 g
újhagyma
200 g
udon tészta
4 ek
pirított szezámmag
2 db
lime

Elkészítés

  1. Kikeverjük a szójaszószt a gyömbérporral, a fokhagymaporral, a gochujanggal és a szezámolajjal.

  2. A befőttesüvegek aljára egyenlően elosztjuk a szószt, majd jöhet rá a vékonyra szeletelt gomba, a bébispenót, a felcsíkozott sárgarépa és a felkarikázott újhagyma. 

  3. Eloszlatjuk az üvegekben az udon tésztát is, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Lezárjuk az üveget és mehetnek a hűtőbe, ahol 4-5 napig is elállnak.

  4. Lobogó, forró vízzel felöntjük a befőttet, összerázzuk és visszazárjuk, majd hagyjuk állni 8-10 percig. Ekkor kiöntjük egy tálba, és egy kevés lime-lével meglocsolva tálaljuk.

befott-ramen-meal-prep-2
Expressz ramen befőttesüvegben (Fotó: Street Kitchen)

Ez a befőttesüveges ramen nemcsak praktikus, hanem látványos is – ideális meal prep azoknak, akik egész héten gyorsan, de jól akarnak enni. Tökéletes irodába, suliba vagy akár kirándulásra is. Csak forró vizet kell hozzáadni, és máris kész a forró, tápláló, teljesen növényi tésztaleves.

Ha imádod az ázsiai ízeket és a gyors megoldásokat, mint ez az expressz ramen befőttesüvegben, ezeket a recepteket is próbáld ki:

Ha tetszett az expressz ramen befőttesüvegben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése