Kezdésként a spenótleveleket egy mikrózható tálba tesszük és hozzáreszeljük a fokhagymát, majd bedobjuk a mikróba 2 percre. A forró spenótot félrerakjuk hűlni.
Megpirítjuk a kenyérszeletek egyik oldalát a mikró grillfokozatán. A megpirított oldal lesz a szendvicsünk alja.
A kihűlt spenóthoz keverjük a reszelt gouda sajtot, a fetát és a krémsajtot, valamint borsozzuk is. Az alaposan elkevert krémet a kenyérszeletek meg nem pirított oldalára halmozzuk, egyenletesen eloszlatjuk, és így tesszük vissza a mikróba grillfokozatra, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A kész szendvicsek semmilyen szószt nem igényelnek, hiszen egyszerre rendkívül szaftosak és nyúlósak a sok-sok sajttól. Nagyon nehéz ellenállni, hogy ne essünk nekik azonnal, de vigyázzunk, mert a forró sajt könnyen meg tudja égetni a nyelvünket!
Extrasajtos,spenótosmelegszendvics
A sajt és a spenót annyi ételben jól szerepelt már együtt. Miért is ne lehetne egy melegszendvicsen összehozni őket? Remekül működik, és egy tuti vega fogás a végeredmény.
Vega
Tojásmentes
Ha a sajt és a spenót együtt szerepel egy ételben, az szinte csak jó lehet – ez az extra sajtos, spenótos melegszendvics melegszendvics pedig ezt be is bizonyítja. Krémes, nyúlós, szaftos, és mindössze 15 perc alatt összedobható. Tökéletes választás akkor, amikor valami gyors, de laktató vega fogásra vágysz. A különböző sajtok együtt igazi ízbombát alkotnak, amit a fokhagymás spenót csak tovább fokoz.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Ebben a szendvicsben van háromféle sajt és egy nagy adag spenót. Vagyis pont ilyen a tökéletes melegszendvics. 💚🔥 #Samsung #SmartThings #melegszendvics #melegszendvicsrecept ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdésként a spenótleveleket egy mikrózható tálba tesszük és hozzáreszeljük a fokhagymát, majd bedobjuk a mikróba 2 percre. A forró spenótot félrerakjuk hűlni.
Megpirítjuk a kenyérszeletek egyik oldalát a mikró grillfokozatán. A megpirított oldal lesz a szendvicsünk alja.
A kihűlt spenóthoz keverjük a reszelt gouda sajtot, a fetát és a krémsajtot, valamint borsozzuk is. Az alaposan elkevert krémet a kenyérszeletek meg nem pirított oldalára halmozzuk, egyenletesen eloszlatjuk, és így tesszük vissza a mikróba grillfokozatra, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A kész szendvicsek semmilyen szószt nem igényelnek, hiszen egyszerre rendkívül szaftosak és nyúlósak a sok-sok sajttól. Nagyon nehéz ellenállni, hogy ne essünk nekik azonnal, de vigyázzunk, mert a forró sajt könnyen meg tudja égetni a nyelvünket!

Ez a szendvics egy igazi komfortkaja, amit reggelire, vacsorára, de akár brunchra is bevethetsz. A pirult kenyér, a krémes töltelék és a ropogósra sült sajt együtt egyszerűen verhetetlen. Tálald friss salátával, egy gyors paradicsomos relissel vagy csak úgy magában – minden formában működik!
Ha bejött ez az extra sajtos, spenótos melegszendvics , itt van még pár vega opció, ami gyors, laktató és nagyon sajtos:
Ha tetszett az extra sajtos, spenótos melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)