Megúszós sütik

Fahéjascsigakeksz

Fahéjas csiga keksz

Hozzávalók
A tésztához
280 g
liszt
170 g
vaj
1 csipet
90 g
porcukor
1 db
tojás
6 g
sütőpor
A fahéjas “töltelékhez”
5 ek
olvasztott vaj
2 ek
őrölt fahéj
3 - 4 ek
barna cukor

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Fahéjas csiga tálalása

Hogyan lesz még egyszerűbb vagy finomabb a fahéjas csiga?

  • A sütő beállításnál, ha lehet, válasszuk a légkeveréses funkciót, ezzel tökéletesen és egyenletesen át tudja járni a hő a tésztát.

  • Ha kedvet kaptatok, akkor készítsétek el ezt a kakaós csiga kekszet is, mert biztos, hogy nagy sikere lesz! 

Ti is fahéj rajongók vagytok?

www.streetkitchen.hu

A Megúszós sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Volt anno egy kakaós csiga keksz receptünk, ami már önmagában is isteni finom volt. Rájöttünk, hogy fahéjas töltelékkel sokkal, de sokkal menőbb, úgyhogy elkészítettük. Elárulhatjuk: az eredmény valami fantasztikus lett.

Hozzávalók

35 darabhoz
A tésztához
280 g
liszt
170 g
vaj
1 csipet
90 g
porcukor
1 db
tojás
6 g
sütőpor
A fahéjas “töltelékhez”
5 ek
olvasztott vaj
2 ek
őrölt fahéj
3 - 4 ek
barna cukor

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Fahéjas csiga tálalása

Hogyan lesz még egyszerűbb vagy finomabb a fahéjas csiga?

  • A sütő beállításnál, ha lehet, válasszuk a légkeveréses funkciót, ezzel tökéletesen és egyenletesen át tudja járni a hő a tésztát.

  • Ha kedvet kaptatok, akkor készítsétek el ezt a kakaós csiga kekszet is, mert biztos, hogy nagy sikere lesz! 

Ti is fahéj rajongók vagytok?

Ha tetszett a fahéjas csiga keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept