Vegán receptek

Falafelesvegánshawarma

Falafeles vegán shawarma

Hozzávalók
50 g
fagyasztott hasábburgonya
2 db
csemegeuborka
1 csomag
falafel
(200 g-os kiszerelés)
2 db
nagy méretű tortillalap
2 ek
gránátalmaszósz
A szószhoz
3 ek
tahini
0.5 db
citrom
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt római kömény
1 db
chilipaprika

Elkészítés

A falafeles vegán shawarma hasábburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a csomagoláson feltüntetett módon készre sütjük a sütőben úgy, hogy félidőnél mellé tesszük a falafelgolyókat is.

A szószhoz egy kistányérba rakjuk a tahinit, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, és ízesítjük a köménnyel, a felkarikázott chilivel, valamint sóval. 

Ha ezek elkészültek, jöhet a wrapek összeállítása. A tortillákat megkenjük a tahinis szósszal, ráhelyezünk pár falafelgolyót, egy adag sült krumplit, néhány vékony szeletre vágott uborkát, meglocsoljuk a gránátalmaszósszal, majd a két szélét behajtva szorosan feltekerjük.

Falafeles vegán shawarma
Falafeles vegán shawarma (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Ha szeretnétek egy kis változatosságot vinni a konyhátokba, akkor mindenképp érdemes egzotikusabb konyhák ételeivel kísérleteznetek. Az arab kaják például bombasztikusan fűszeresek, így mindenképp próbáljatok rájuk, ha épp kísérletező kedvetekben vagytok.

Arabos marharolád sült karfiollal és vörös lencsével

Sabich, egyenesen Izraelből

Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A shawarma kvázi egy arab gyros, ami egyre népszerűbb itthon is. Most egy kicsit más módozatot hoztam belőle, mégpedig húsos helyett egy falafeles témát.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
50 g
fagyasztott hasábburgonya
2 db
csemegeuborka
1 csomag
falafel
(200 g-os kiszerelés)
2 db
nagy méretű tortillalap
2 ek
gránátalmaszósz
A szószhoz
3 ek
tahini
0.5 db
citrom
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
őrölt római kömény
1 db
chilipaprika

A falafeles vegán shawarma hasábburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a csomagoláson feltüntetett módon készre sütjük a sütőben úgy, hogy félidőnél mellé tesszük a falafelgolyókat is.

A szószhoz egy kistányérba rakjuk a tahinit, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, és ízesítjük a köménnyel, a felkarikázott chilivel, valamint sóval. 

Ha ezek elkészültek, jöhet a wrapek összeállítása. A tortillákat megkenjük a tahinis szósszal, ráhelyezünk pár falafelgolyót, egy adag sült krumplit, néhány vékony szeletre vágott uborkát, meglocsoljuk a gránátalmaszósszal, majd a két szélét behajtva szorosan feltekerjük.

Falafeles vegán shawarma
Falafeles vegán shawarma (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Ha szeretnétek egy kis változatosságot vinni a konyhátokba, akkor mindenképp érdemes egzotikusabb konyhák ételeivel kísérleteznetek. Az arab kaják például bombasztikusan fűszeresek, így mindenképp próbáljatok rájuk, ha épp kísérletező kedvetekben vagytok.

Arabos marharolád sült karfiollal és vörös lencsével

Sabich, egyenesen Izraelből

Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral

Ha tetszett a Falafeles vegán shawarma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept