Hozzávalók
- 200 ml tejföl
- 1 csipet szerencsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g bébicsiperke
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- só, bors
- 250 g tészta
- olaj
következő videókban én pedig baromira megéheztem. Nem akartam, hogy sokat kelljen rám várni, szóval összedobtam egy iszonyatosan egyszerű tésztakaját azokból az alapanyagokból, amik az első hűtőkinyitáskor rám borultak. Annyira király lett ez a kaja, hogy gondoltam a receptjét is leírom, íme.
Hozzávalók
- 200 ml tejföl
- 1 csipet szerencsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g bébicsiperke
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- só, bors
- 250 g tészta
- olaj
A vizet megsózzuk és elkezdjük forralni, közben pedig egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát. A tejfölt átöntjük egy tálba, adunk hozzá kb. 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk reszelt parmezánt. Fűszerezzük szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, adunk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és az egészet összekeverjük. Ráöntjük a lepirult gombára, majd adunk hozzá kb. 2-3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből – közben alacsony lángon rotyogtatjuk és elkeverjük benne a finomra aprított petrezselymet. A kifőtt tésztát átszedjük a serpenyőbe és összeforgatjuk az időközben szépen besűrüsödött mártással, majd tálaljuk.