A fitt gyömbéres keksz elkészítéséhez először a datolyákat beáztatjuk meleg vízbe kb. 10 percre, majd leszűrjük, kimagozzuk, és a tojást hozzáadva lezúzzuk egy aprítóban, hogy szép krémes, homogén állaga legyen.
A mandulalisztet elkeverjük a fehérjeporokkal, a sütőporral és az őrölt gyömbérrel, majd hozzáöntjük a tojásos-datolyás mixet, a kókuszolajat, és összekeverjük a tésztát. Amennyiben folyékony kókuszolajat használtunk, valószínű, hogy kissé lágy lesz a tészta, ekkor lefóliázva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
Amennyiben szoba-hőmérsékletű volt a kókuszolaj, akkor kisebb diónyi golyókat formázunk a masszából, lelapítjuk őket, és sütőpapíros tepsire tesszük 1-1,5 ujjnyi távolságra egymástól. Végül 180 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 15 perc
Sütés: kb. 10 perc
Összesen: kb. 35 perc
Még több keksz:
Tökmagos-fehér csokis keksz
Gluténmentes tahinis keksz
Kakaós-mogyorós keksz fehér csokival
Sütés nélküli zabpelyhes keksz